Ocolitoarea Roman Est se va „repara” în instanță

HomeActualitate

Ocolitoarea Roman Est se va „repara” în instanță

 

 

Autoritățile locale nu au reușit să ajungă la o concluzie cu privire la motivele pentru care porțiuni din Artera Roman Est, dată în folosință în urmă cu doi ani, se tot surpă. Reprezentanții autorităților locale au tot efectuat lucrări de reparații, însă parte din carosabil se surpă în mod continuu. Inițial, primarul Lucian Micu a spus că a solicitat opinia unui specialist care să stabilească dacă problemele sunt cazate de sol sau sunt determinate de o lucrarea executată defectuos. Acum, edilul spune că a solicitat, în instanță, o expertiză, astfel încât procedurile de stabilire a „vinovatului” să dureze cât mai puțin.

„Acolo deja am inițiat toate demersurile pentru acționarea în instanță a constructorului, Imrom, și urmează a se face o expertiză judiciară. Am ajuns la concluzia că e mai bine ca această expertiză să aibă loc în cadrul unui proces și bineînțeles că acesta va constitui și o probă. Nu putem ști în momentul de față de ce natură sunt problemele, dacă sunt probleme de execuție sau sunt probleme de sol și, atunci, cel mai bine, o expertiză în cadrul procesului va clarifica foarte bine. Pentru că exista riscul de a plăti acum o expertiză și în cadrul procesului urma să mai plătim încă una, care era judiciară și recunoscută de instanța de judecată. Fiind vorba de un contract comercial, va fi la Tribunalul Comercial Neamț”, a declarat primarul Lucian Micu.

Artera ocolitoare Roman Est are 6.400 de metri și s-a finalizat după aproape șase ani, în două etape. Prima etapă, finalizată în 2013, se întinde de la strada Cucutei și până la intersecția cu DJ 207A, porțiune pe care nu s-au identificat probleme importante. În schimb, pe tronsonul de la intersecția cu DJ 207A până la E 85, pe o lungime de 4.700 de metri, există numeroase denivelări.

 

 

Comentarii

WORDPRESS: 0