Prima paginăSocialEducatie

Oaspeţi din Tulcea şi Timişoara, la „Zilele Romanului”

Dimensiune text

La manifestările organizate sub genericul „Zilele Romanului” vor participa elevi din Tulcea şi din Timişoara, în calitate de parteneri ai liceenilor de la Colegiul Naţional „Roman-Vodă”.

Oaspeţii nu vor fi doar spectatori ai momentelor pregătite cu acest prilej, ci vor prezenta propriile momente artistice. Elevii din Tulcea, membri ai grupului „Elpis”, coordonat de profesoara Mihaela Iacob, vor prezenta un program de dansuri populare greceşti, iar elevii de la Colegiul Naţional „Ana Aslan” din Timişoara vor prezenta spectacolul cu piesa „Pop Cira şi Pop Spira”, a autorului sârb Stevan Sremac. Spectacolul va fi reluat şi la Gala Muşatinilor, programată luni, 19 mai. „Prezenţa elevilor din Timişoara şi din Tulcea reprezintă concretizarea unor parteneriate, ca urmare a unor colaborări mai vechi. Pe elevii din Tulcea şi pe profesoara lor, doctor în arheologie, i-am cunoscut cu prilejul taberelor de arheologie pe care le organizăm în fiecare an la cetatea de la Ibida, în judeţul Tulcea. Pe timişoreni i-am cunoscut într-un proiect în care gazde ne-au fost românii din Serbia. Participarea lor la «Zilele Romanului» ne dă prilejul să ne cunoaştem mai bine, să întărim legăturile de prietenie şi să construim parteneriate solide în viitor”, a spus profesorul Ovidiu Albert.

Cei 40 de elevi din Tulcea şi Timişoara vor petrece trei, respectiv cinci zile la Roman şi vor fi găzduiţi de cămine din oraş.

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 0