Prima paginăSocial

Oaspeți din Franța la Roman, cu ocazia Zilelor Municipiului

Oaspeți din Franța la Roman, cu ocazia Zilelor Municipiului

Dimensiune text

 

 

Cu ocazia Zilelor Municipiului Roman, o delegație franceză din orașul Montluçon este prezentă în municipiul Roman. Oficialii municipiului Roman au semnat un protocol de colaborare cu orașul Montluçon la începutul acestui an, cu ocazia prezenței primarului Lucian Micu la a cincea ediție a Forumului româno-francez al cooperării descentralizate, care a avut loc la Lyon, în luna aprilie.

Miercuri, 15 mai, delegația franceză – compusă din Annie Pasquier, consilier delegat al primarului, Hubert Renaud, viceprimar responsabil cu sănătatea și protecția socială, Jean-Charles Schill, viceprimar responsabil cu relații internaționale și educație, și Adeline Saunon, responsabil cu relații internaționale – a fost întâmpinată la sediul Primăriei de primarul Lucian Micu, viceprimarul Roxana Iorga, secretarul municipiului Gheorghe Carnariu, city managerul Gabriela Petrea, și consilierii locali Dana Păiuș, Mircea Beloiu, Daniel Vasiliu, Leonard Achiriloaei, Iulia Havrici, Radu Curpăn și Ilie Boloca.

„Romanul e un oraș care mie îmi este foarte drag și sunt convins că, după ce îl veți vizita, veți găsi și dumneavoastră foarte multe locuri și foarte mulți oameni care să vă determine și să îl îndrăgiți cel puțin la fel de mult, pentru a reveni cu drag la noi”, a afirmat primarul Lucian Micu în cuvântul de bun-venit adresat oaspeților.

Delegația franceză a putut viziona clipul oficial al municipiul Roman, după care primarul Lucian Micu le-a făcut oaspeților o scurtă prezentare a orașului. „Sper că, treptat, vom lega punți culturale, sociale, economice, care să ne aducă mai aproape și prin care să învățăm cât mai multe unii de la ceilalți”, a adăugat primarul Romanului.

„Mai întâi, dorim să vă spunem că ne-am format o excelentă impresie despre Roman. Deja a avut loc o întâlnire între o delegație franceză și o delegație din Roman, la Lyon, la începutul acestui an, cu ocazia a Forumului româno-francez, ce a reprezentat un fel de «dragoste la prima vedere». Am dorit să ne înfrățim cu orașe din România, iar după recomandările Ambasadei Franceze, am ales municipiul Roman, pentru că există similitudini între Roman și Montluçon din punct de vedere al trecutului industrial, al dinamicii celor două orașe sau al numărului de locuitori”, a afirmat viceprimarul orașului Montluçon, Jean-Charles Schill, după care acesta a făcut, la rândul său, o prezentare a localității franceze.

„De asemenea, vom fi foarte încântați să primim o delegație din Roman în Franța, care să descopere, la rândul său, orașul nostru. Sper să avem contacte atât la nivel economic, cât și social, și vom putea crea punți culturale și pe probleme de învățământ. De asemenea, îi invităm pe tineri, mai ales că suntem în pragul alegerilor europarlamentare, să construim Europa împreună. Avem un program foarte bogat în cadrul vizitei la Roman și suntem nerăbdători să descoperim orașul”, a mai adăugat viceprimarul Jean-Charles Schill.

Delegația franceză va fi prezentă câteva zile la Roman, urmând a lua parte la manifestări din cadrul Zilelor Municipiului Roman, va vizita obiectivele de interes ale orașului, precum și câteva obiective turistice din zonă.

 

COMENTARII

WORDPRESS: 0