Prima paginăActualitateRoman

Oaspeți din Coreea de Sud la Zilele Romanului

Dimensiune text

Manifestările dedicate sărbătorii orașului sunt programate în perioada 15-24 mai. Din cei 100.000 de lei se asigură organizarea unor evenimente cultural-educative, premierea romașcanilor cu rezultate de excelență și cazarea oaspeților. 

O delegaţie din localitatea Sunchang, Coreea de Sud, va fi prezentă la Roman în perioada în care romaşcanii vor sărbători Zilele Municipiului. Delegaţia din Sunchang va veni la Roman duminică, 17 mai, şi va pleca două zile mai târzu. Confirmarea vizitei a fost făcută joi, 30 aprilie, în prima parte a zilei, astfel că la şedinţa ordinară de Consiliu Local de la prânz, primarul Laurenţiu Dan Leoreanu a comunicat acest aspect şi legislativului local.

Costurile cu găzduirea musafirilor sud-coreeni sunt incluse în suma de 100.000 de lei alocată de consilieri pentru activităţile ce se vor desfăşura în perioada 15 – 24 mai. În perioada menţionată se vor desfăşura următoarele acţiuni: Zilele „Episcop Melchisedec Ștefănescu”, Seara „Sergiu Celibidache”, spectacolul de comedie al Companiei Teatrale „Vouă” intitulat „Școala de agenţi”, Gala Excelenţei Romaşcane, Crosul municipiului Roman, expoziţii şi simpozioane organizate la Muzeul de Istorie, Muzeul de Știinţele Naturii şi Muzeul de Artă din Roman, Târgul Meşterilor Populari,  concursuri între liceele din municipiu, piese de teatru, parada costumelor de epocă, organizarea „Orăşelului Copiilor” în Parcul Municipal, Gala Excelenţei în Educaţie, premierea eco-patrulelor şcolare, „Festivalului naţional de teatru de amatori” – eveniment aflat la prima ediţie – şi spectacole în aer liber.

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 0