Prima paginăEducatie

O zi de bucurie în lumea lui Ion Creangă

Dimensiune text

Școala Dulcești a găzduit cea de-a doua ediție a Concursului județean „Creangă și copiii”.

 

 

Miercuri, 5 iunie, Școala Dulcești și-a deschis porțile pentru a primi nemuritoarele personaje ale lumii lui Ion Creangă. Concursul județean „Creangă și copiii”, ajuns la cea de-a doua ediție, a strâns laolaltă sute de copii, toți având în comun plăcerea de a citi și de a-l descoperi pe scriitorul de la Humulești. Concursul s-a desfășurat pe trei secțiuni: o secțiune de creație plastică -, în cadrul căreia au intrat peste 100 de lucrări, picturi, grafică, colaje, toate având ca sursă de inspitație personajele și poveștile lui Ion Creangă -, o secțiune destinată elevilor din învățământul primar, care au participat, pe echipaje, la un concurs cu întrebări despre viața și opera lui Ion Creangă – și o secțiune de artă dramatică, în care elevii au pus în scenă fragmente din povești și din Amintiri din copilărie. Pe scenă au urcat copii de la Școlile Ion Creangă, Pildești, Tămășeni, Săbăoani și Dulcești.

dulcesti 07062„Prin tot ceea ce au prezentat, fie în lucrările trimise, fie pe scenă, copiii au demonstrat că sunt atrași de universul copilăriei lui Creangă și își identifică copilăria cu cea a autorului. Am inițiat acest simpozion tocmai din dorința de a păstra vii tradițiile populare și de a încerca să-i facem pe copii să retrăiască, la atâta timp distanță și în condiții mult diferite, bucuria copilăriei lui Ion Creangă. De altfel, pentru copiii din Dulcești, Ion Creangă este un nume foarte cunoscut, casa de la Humulești fiind vizitată în fiecare an de grupuri de copii, în cadrul excursiilor pe care le organizăm cu școala”, a spus învățătoarea Rodica Popa, inițiatoarea concursului.

 

dulcesti 07063Concursul se înscrie într-un proiect educațional mai amplu, care are drept scop promovarea tradițiilor locale, numit „Valorile satului românesc păstrate în muzeul etnografic”. Proiectul se derulează în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Neamț, Casa Corpului Didactic Neamț, Primăria Dulcești și Parohia „Pogorârea Sfântului Duh” din Dulcești. Pentru că activitatea principală din cadrul concursului „Creangă și copiii” s-a desfășurat de Ziua învățătorilor, cu acest prilej a fost lansată și invitația ca acest concurs să fie completat de un simpozion, la care învățătorii și educatorii să participe cu prezentări și modele de bune practici, legate de folosirea operei lui Ion Creangă în actul educațional. Cele mai bune lucrări trimise urmează a fi adunate într-un volum. Buna desfășurare a concursului a fost asigurată de comitetul de organizare din care au făcut parte directorul Școlii Dulcești, profesorul Mihai Țurcanu, și educatoarele Niculina Căruntu, de la Grădinița cu program prelungit nr. 3 din Roman, și Luminița Dascălu, de la grădinița Școlii „Carol I”, din cartierul Nicolae Bălcescu.

dulcesti 07064

[sam id=”3″ codes=”true”]

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 2
  • c.d 8 ani

    Felicitari,
    poate vor lua exemplu si alte doamne invatatoare sau mai bine ziz PROFESOARE cum se cred ele ……………………………

  • Ionel 8 ani

    Felicitări, doamna Popa!
    Alte profesoare, cum spunea domnu/doamna in mesajul anterior nu vor lua exemplul pentru ca este foarte mult de munca in organizarea unei asemenea activitati. Li se pare mai simplu sa stea pe margine sa comenteze.