Prima paginăSocial

O vară plină pentru Cercetașii din Pildești

O vară plină pentru Cercetașii din Pildești

Dimensiune text

 

Odată cu venirea toamnei, cercetașii din Centrul Local „Adormirea Maicii Domnului” Pildești, din cadrul „Organizației Naționale Cercetașii României”, se pregătesc să își înceapă activitățile cu multă energie și bucurie, după o vară plină, în care au adunat mii de amintiri și de momente frumoase.

Printre activitățile centrale ale verii s-au numărat campurile, taberele organizate în natură, pentru ca toți membrii centrului să aibă ocazia să trăiască timp de o săptămână alături de ceilalți cercetași, punând în practică tot ce au învățat în decursul anului și acumulând noi cunoștințe, dezvoltându-se pe toate planurile.

Lupișorii, ramura cea mai mică de vârsta (7-10 ani), s-au bucurat de un camp de poveste, care a avut loc la Poiana Micului, județul Suceava, în perioada 24-29 iulie. Aici, alături de Willy Fog, au făcut „Ocolul Pământului în 6 zile”, învățând despre tradițiile tuturor continentelor, descoperind frumusețea naturii prin drumeții, cântând la focul de tabără, interacționând cu o parte din comunitatea care le-a fost gazdă și aflând istoria locală. Toți participanții, 42 la număr, au adunat amintiri de neuitat, făcându-și prieteni noi și, mai ales, cunoscând și alți cercetași, pentru că alături de ei, s-au aventurat și câțiva cercetași din Mangalia. A fost cu adevărat o experiență frumoasă, care i-a îmbogățit pe copii, descoperindu-le adevărata frumusețe a cercetășiei.

Temerarii (11-14 ani) au pornit în aventură alături de Micul Prinț, toată echipa, formată din 52 de cercetași curajoși din Pildești și Mangalia, luându-și bocancii în picioare și rucsacii în spate, fiind GATA ORICÂND pentru o săptămână plină de provocări. Pe parcursul celor șase zile de camp, care au avut loc la Pralea, județul Bacău, în perioada 30 iulie – 4 august, cortul a devenit casa lor, iar zi le zi, vatra construită de ei, a devenit locul ideal pentru a-și dezvolta abilitățile culinare. Iar pe lângă gătit și dormit în cort, aventura nu a  putut fi completă decât cu multe drumeții prin natură, unde au învățat despre orientare și unde s-au bucurat de peisaje minunate. Iar fiecare zi plină a adus cu ea bucuria de a cânta în jurul focului de tabără, care completa perfect momentele de neuitat petrecute alături de prietenii noi.

Exploratorii (15-18 ani) au avut parte de o experiență inedită, participând, în număr de 18, la RoJam 2.017, eveniment care a adunat 1.800 de cercetași din mai multe țări și care a avut loc la Cristian, județul Brașov, în perioada 4-15 august. Evenimentul a fost, de fapt, a doua jamboree națională din România, o experiență de care cercetașii se bucură, în general, o dată la patru ani. Bineînțeles, și de aici cercetașii din Pildești s-au întors cu multe amintiri, printre care dormitul la cort alături de alte sute de cercetași, participarea la activități interactive și interesante, unde și-au dezvoltat abilitățile, o drumeție de trei zile în munții Piatra Craiului și mulți, mulți prieteni noi, de peste tot în lume. Cu siguranță zilele petrecute aici au fost o adevărată motivație pentru a continua drumul cercetășiei, încercând SCHIMBE PERSPECTIVA, așa cum spunea și motto-ul campului.

Cercetașii adulți au avut și ei un camp al lor, desfășurat în perioada 25-28 august, la Vatra Dornei. Au avut parte de multe aventuri, bucurându-se și ei de frumusețea munților, punând în practică tot ce au învățat  și unindu-se ca grup, pentru a-și continua activitățile și anul acesta.

Din toate aceste activități, nu au lipsit liderii, care au organizat și coordonat aceste campuri, pentru ca toți copiii și tinerii care au participat să se bucure de programe de calitate, trăind momente de neuitat. Pentru a împărtășii din experiențe, pentru a povesti amintirile din această vară și, mai ales, pentru a aduna energie pentru un nou an cercetășesc, liderii au avut o activitate a lor, o ieșire cu cortul, în pădurea din apropierea Pildeștiului, unde s-au distrat, s-au jucat, au povestit, fiind GATA ORICÂND să înceapă activitățile cu copiii și tinerii.

Așadar, a fost o vară plină pentru cercetașii din Pildești, o vară plină de provocări și aventuri, însă toți s-au întors acasă cu multe amintiri și povești pe care abia au așteptat să le împărtășească. Iar fiecare poveste din vara aceasta s-a încheiat cu emoția și bucuria de a  fi cercetaș, cu încrederea și energia care vine din această mare familie a cercetașilor, unde zi de zi, clipă de clipă, încercăm să lăsăm lumea un pic mai bună decât am găsit-o. În final, cercetașii aduc mii de mulțumiri Primăriei Cordun, care a sprijinit aceste activități și a făcut posibilă desfășurarea lor.

Andreea Mîrț,
Centrul Local „Adormirea Maicii Domnului” Pildești

 

 

 

 

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 0