Prima paginăActualitate

O romaşcană în lumea desenelor animate japoneze

Dimensiune text

Bogdana Avădanei este singura romaşcană care a participat la festivalul Nijikon – o convenţie dedicată fanilor „manga” şi „anime” din România. Bogdana şi-a propus să participe şi la cea de-a şaptea ediţie a festivalului, anul viitor, cu propriul stand de comercializare a unor bijuterii şi accesorii inspirate din anime-uri şi din cultura japoneză.

La Palatul Copiilor din Bucureşti a avut loc cea de-a şasea ediţie a festivalului Nijikon – cea mai mare convenţie dedicată fanilor „manga” şi „anime” (n.r. – stiluri de benzi desenate japoneze) din România. Evenimentul a reuşit şi în acest an să adune în Capitală un număr mare de fani ai culturii şi animaţiei japoneze din toate colţurile ţării. Singura romaşcană prezentă la festival a fost Roxana Avădanei, o tânără pasionată de cultura japoneză şi de desen.

Pe parcursul celor două zile în care s-a desfăşurat evenimentul, vizitatorii au putut să achiziţioneze reviste manga, jocuri şi produse promoţionale, să asiste la concursuri de cosplay – reprezentări cât mai fidele ale unor personaje din jocuri, cărţi, desene animate sau manga – sau să se pună la curent cu noutăţile din cultura pop japoneză. Standurile au fost înţesate cu nenumărate bijuterii în stil lolita, figurine şi jucării din pluş, care reprezentau felurite personaje din desene animate, postere, cărţi, benzi desenate, măşti sau costume. În ciuda preţului mare al acestora, vizitatorii au fost convinşi să achiziţioneze măcar o amintire de la Nijikon. În fiecare zi a evenimentului au fost organizate şi sesiuni de desen, Costin Benescu explicându-le doritorilor cunoştinţele sale din domeniu în ce priveşte realizarea unui desen – de la schiţa de bază şi până la finisare. Vizitatorilor le-au fost puse la dispoziţie două tablete grafice pentru a-şi încerca talentul. De asemenea, la ediţia din acest an a convenţiei au fost organizate ateliere de shodo (caligrafie), karaoke şi proiecţii anime.

„Când am ajuns la Nijikon, primul lucru pe care l-am făcut a fost acela de a mă duce direct la standul cu manga şi cărţi. Nu am plecat cu mâna goală, chiar dacă preţurile erau destul de piperate. Am participat la un concurs de desen, ale cărui rezulate nu le-am aflat încă, apoi am fost spectator la concursul de cosplay şi am încercat cele două tablete grafice, exersându-mi talentul la desen. Mi-am propus ca, la următoarea ediţie a convenţiei Nijikon, să am propriul stand, cu bijuterii şi accesorii în stil lolita, dar şi cu figurine şi brelocuri care să reprezinte cele mai cunoscute personaje din anime-uri şi din cultura japoneză”, a spus Bogdana Avădanei. Elevă în clasa a XI-a, Bogdana este deja cunoscută pentru bijuteriile hand-made pe care le realizează.

 

COMENTARII

WORDPRESS: 2
  • Mihaes Andreea - Ionela 8 ani

    felicitari si mult succes in continuare!