O nouă fabrică se va deschide la Roman

O nouă fabrică se va deschide la Roman

Dimensiune text

 

trw 02În toamna acestui an, o nouă fabrică se va deschide la Roman. Anunţul a fost făcut de primarul Laurenţiu Leoreanu, care spune că investitorii sunt deja în faza de obţinere a avizelor şi autorizaţiilor de construcţie.

Portofoliul de proiecte elaborat pentru Municipiul Roman cuprinde 40 de proiecte strategice prioritare şi 84 de proiecte complementare proiectelor strategice prioritare. Printre acestea se înfiinţarea unui parc industrial şi extinderea treptată a acestuia.

În acest moment, o schimbare importantă s-a făcut prin aceea că TRW, compania deschisă în Roman în urmă cu doi ani şi care numără peste 1.700 de angajaţi, a achiziţionat clădirile şi terenurile pentru care, până acum, plătea chirie către o firmă din Iaşi. „Achiziţia acestor bunuri demonstrează faptul că această companie a apreciat deschiderea administraţiei locale şi are încredere în autorităţile din Roman şi în forţa de muncă din această zonă a judeţului”, au declarat reprezentanţii administraţiei locale. În acest moment, pe actuala platformă, TRW intenţionează să se extindă şi să construiască o nouă hală.

Primarul Laurenţiu Leoreanu spun că discuţiile sunt avansate pentru deschiderea unui noi fabrici: „La finele lui septembrie – începutul lui octombrie va începe construcţia unei a doua fabrici în Roman. Deja se obţin avizele, iar proprietarii sunt la faza de obţinere a autorizaţie de construcţie. Ceea ce am promis noi – parc industrial la Roman – deja există şi extinderea lui deja a început. De asemenea, în aprilie vom lansa o bază logistică pe întreaga Moldovă a unuia dintre cei mai mari distribuitori de combustibil din Europa”, a precizat primarul Romanului.

Autorităţile sunt în fază de discuţii cu o altă divizie a TRW pentru construirea unei noi fabrici. În acelaşi timp, există un interes din partea unui lanţ de supermarketuri de a deschide, tot la Roman, o bază logistică pentru a deservi zona Moldovei.

Depozitul de combustibil al firmei SC Oscar Downstream este o investiţie ce se ridică la valoarea de 4.811.053 lei. Depozitul se ridică pe strada Tirului, la fostul depozit de lemne, municipiul Roman fiind ales datorită poziţiei geostrategice, cu acces rapid la E85 şi la reţeaua de cale ferată. În Moldova, firma are staţii Diesel Point Acces la Bacău, Moţca şi Iaşi. Compania are un depozit de carburant la Oneşti, însă cel care se construieşte la Roman reprezintă o investiţie cu tehnologie de ultimă generaţie.

Cea mai importantă variabilă pentru înfiinţarea unui parc industrial al Romanului este terenul. Primăria Roman nu deţine terenuri compacte pentru o astfel de investiţie de proporţii, iar o discuţie se poartă pentru preluarea, în viitor, a platformei chimice Polirom.

 

 COMENTARII

WORDPRESS: 3
  • ….SIFONARE,SIFONARE……….SIFONARE…………… !!! APROAPE TOT CE SE VREA SA SE FACA LA ROMAN……ESTE …..DEJA ….TRECUT DE STADIUL DE …..FEZABILITATE ! NOUA….CETATENILOR DIN ROMAN….NI SE ADUC LA CUNOSTINTA „PROIECTELE” PRIMARULUI SI ALE CJ,DOAR DUPA CE SE EXECUTA STUDIUL DE FEZABILITATE !!!!!!!!!!!!!!!!!! …SI ….TOT NU AM INTELES DIN ACEST ARTICOL….DESPRE CE FEL DE „FABRICA” !!!ESTE VORBA

  • Mihai 4 ani

    Campanie electrorala, o stire corecta trebuie sa raspunda la 5 intrebari de baza: cine? ce? unde? cand? de ce?
    Nu se intelege nimic din articol decat campania pentru Leoreanu.

  • Romanul moare. Incet. Asistam la un ultim zbucium al initiativelor private. Sufocat de bugetari ce nu mai pot fi sustinuti de exporturi , Romanul va intra in coma.
    Nu mai poate fi vorba de politica. Nu mai conteaza psd pdl pnl udmr , orpea leoreanu etc etc… Priviti toate realizarile din Roman ca o rata la banca. Asta reprezinta in fond. Primarii nu fac nimic…Primaria nu face nimic…Se imprumuta bani de la banci iar romascanii platesc tot. Simplu. Nu e vorba de politica . E vorba de bani .