Prima paginăSocial

O nouă dezinsecție în Roman se va face vineri

O nouă dezinsecție în Roman se va face vineri

Dimensiune text

 

 

Vineri dimineață, în Roman se va efectua o nouă dezinsecție comandată de administrația publică locală și menită să combată insectele, zburătoare și târâtoare, mai ales că în zona Moldovei medicii au semnalat prezența virusului West Nile, o boală ce se transmite prin înțepătura țânțarilor.

Acțiunea de dezinsecție, ce se va efectua tot din avion, va avea loc vineri, 10 august, între orele 07.00 și 13.00. „Municipiul Roman şi operatorul SC Flaicor Serv SRL Bacău anunţă toţi locuitorii municipiului Roman faptul că în ziua de 10 august 2018 (în intervalul orar 07.00 – 10.30) se vor executa servicii de pulverizare aeriană (ULV) de dezinsecţie pentru combaterea populaţiilor de insecte vectoare de maladii transmisibile şi generatoare de disconfort (insecte zburătoare şi târâtoare: căpuşe, ţânţari, muşte, etc.). Rugăm posesorii de familii de albine şi de animale sensibile să ia toate măsurile necesare pentru a evita orice tip de incident, în caz contrar, Municipiul Roman şi SC Flaicor Serv SRL Bacău sunt absolvite de orice responsabilitate. Lucrările de dezinsecţie vor fi executate cu produs omologat de către Ministerul Sănătăţii, aflându-se înscris în Registrul naţional al produselor biocide, făcând parte din grupa III de toxicitate. Substanţele active sunt: Deltamethrin 25g/L şi Piperonyl butoxide 225g/L. Precizăm faptul că tratamentul din data de 10 august 2018 se va aplica de către operatorul mai sus menţionat, respectând prevederile legale de protecție a mediului, a sănătății și securității populației, conform fişei de avizare a produsului”, se arată în anunțul comunicat de Primăria municipiului Roman.

Reprezentanții administrației publice locale atrag atenția că nu doar Primăria trebuie să asigure dezinsecția spațiilor pe care le deține, adică domeniul public. Pentru celelalte spații private, este obligația proprietarilor să se asigure că astfel de acțiuni se fac, dacă situația o impune.

„În conformitate cu prevederile legislaţiei naţionale în vigoare – instituţiile publice, operatorii economici, cetăţenii cu gospodării individuale şi asociaţiile de proprietari/locatari au obligaţia de a asigura executarea tratamentelor pentru combaterea artropodelor şi rozătoarelor purtătoare de maladii transmisibile şi/sau generatoare de disconfort din spaţiile pe care le deţin cu orice titlu. Dezinsecţia trebuie să se efectueze şi în spaţiile comune închise din clădirile de tip condominiu (casa scării, subsol şi alte asemenea) ale persoanelor fizice şi juridice, inclusiv asociaţii de proprietari/locatari; clădiri ale operatorilor economici, clădiri ale persoanelor fizice, inclusiv apartamente din imobile de tip condominiu; căminele şi canalele aferente reţelelor edilitare – alimentare cu apă, canalizare, telefonie, reţele subterane de fibră optică şi alte asemenea; spaţii tehnologice şi spaţii destinate publicului; clădiri ale operatorilor economici, clădiri ale persoanelor fizice, inclusiv apartamente din imobile de tip condominiu etc.”, mai spun reprezentanții administrației locale.

 

 

COMENTARII

WORDPRESS: 1
  • Vasile Tudorachi 3 ani

    Ne bucuram de grija ! Vom urmari efectul.