Prima paginăRoman

O nouă benzinărie în Roman

Dimensiune text

Pe piața benzinăriilor din Roman a intrat și SOCAR. Stația de alimentare este poziționată pe E85 și va fi gata în câteva luni.

 

 

Compania Petrolieră de Stat și de Gaze Naturale din Azerbaijan (State Oil Company of Azerbaijan Republic – SOCAR) va deschide, în câteva luni, o benzinărie la Roman. Aceasta va fi amplasată pe drumul european E85, pe tronsonul spre Iași, imediat după locația fostei fabrici Fontax. Lucrările au început deja, iar administrația publică locală duce tratative cu reprezentanții SOCAR pentru amenajarea, la Roman, și a unui centru logistic, care să deservească toată Moldova. „Lucrările la această investiție au început deja și suntem în tratative ca, pe lângă stația pe care SOCAR o va deschide la Roman, investitorii să realizeze aici și un punct logistic de depozitare și aprovizionare a zonei Moldovei cu produsele proprii”, a afirmat Laurențiu Dan Leoreanu, primarul municipiului Roman.

Alte discuții se vor purta și cu privire la modul în care se realizează lucrările. Reprezentanții administrației publice locale le vor oferi soluții constructorilor pentru ca pe E85 să se facă mai puțină mizerie în zona în care se construiește.

SOCAR a deschis, luna trecută, o benzinărie la Tîrgu Neamț, a 14-a benzinărie activă din zona Moldovei. În prezent, SOCAR deține rețele de benzinării în Elveția, România, Ucraina și Georgia. Producția anuală atinge 60 de milioane de tone de petrol și 30 de miliarde de metri cubi de gaze naturale.

[sam_ad id=”111″ codes=”true”]

COMENTARII

WORDPRESS: 0