HomeEducatie

O nouă amânare în cazul directorului de la Bălușești

Profesoara Elena Antăl, directorul Școlii Bălușești, a primit un răgaz de două săptămâni pentru a rezolva deficiențele constatate de inspectorii școlari.

 

 

Vizita inspectorului școlar general Viorel Stan nu a fost în măsură să limpezească apele la Școala Bălușești, unde directoarea Elena Antăl este acuzată de colegii din școală de management defectuos și de comportament necorespunzător în relația cu colegii. O decizie în acest caz va fi luată peste două săptămâni, la expirarea termenului care i-a fost impus directorului Elena Antăl pentru a remedia deficiențele semnalate.

Am fost în școală, am stat de vorbă atât cu doamna director, cât și cu profesorii care au semnalat problemele și am verificat documentele manageriale. Am constatat că există unele probleme, atât de natură administrativă, cât și în ceea ce privește planul managerial întocmit de doamna director, pentru remedierea cărora aceasta are la dispoziție un termen de două săptămâni. Situația doamnei director va fi discutată în Consiliul de Administrație al Inspectoratului Școlar Județean, după expirarea acestui termen, decizia urmând să fie luată în funcție de modul în care dumneaei va găsi soluții pentru rezolvarea deficiențelor constatate„, a spus inspectorul școlar general Viorel Stan.

În decembrie 2012, la sfârșitul primului semestru al anului școlar, un grup de profesori de la Școala Bălușești a reclamat în scris la conducerea Inspectoratului Școlar Județean Neamț mai multe nereguli petrecute în școală, de la comportamentul abuziv al directoarei Elena Antăl la management defectuos al unității. În prima săptămână din cel de-al doilea semestru, situația a fost analizată, la fața locului, de o echipă de inspectori școlari, care au constatat că cele mai multe dintre reclamații erau întemeiate. O decizie în ceea ce privește soarta directorului școlii Elena Antăl a fost amânată, inițial, până la vizita în școală a inspectorului școlar general Viorel Stan.

Comentarii

WORDPRESS: 5
 • un consiler 11 ani ago

  BRAVO DOMNILOR DE LA ISJ NEAMT LUNGESTE DOAMNE BOALA SA SE COACA POAMA
  CE MAI ASTEPTATI …

 • LEANA 11 ani ago

  DE CE ATATEA AMANARI DACA IN 10 ANI DE DIRECTORAT NU SI-A FACUT TREABA CREDETI CA IN DOUA SAPTAMANI SE VA INTAMPLA O MINUNE ….LUPUL ISI SCHIMBA BLANA DAR NARAVUL BA…

 • E incredibil…Poate i se oferă răgaz „doamnei” să strângă suma cerută…Au fost,au văzut situația din școală,au dat dreptate profesorilor…Ce-i domnule așa de greu de luat o decizie?

 • Sa inteleg ca trebuiau dovedite fapte mult mai grave in comportamentul directoarei fata de colegi,eventual certificate medico-legale din care sa reiasa faptul ca sunt traumatisme, fracturi,timpane sparte,degeraturi…Dar oare nu sunt suficiente afirmatiille celor 30 de oameni cu care s-a discutat ,sau in scoala e singura persoana potrivita pt aceasta functie? Ce calitati nemaiintalnite poseda respectiva”d-na”,de merita functie de conducere,domnilor care vegheati bunul mers al activitatii didactice?

 • ILEANA 11 ani ago

  PARCA AM MAI DISCUTAT : INSPECTORUL TERITORIAL ARE SI EL CUVANTUL NU ? OARE NU ESTE O LEGATURA CU BUNA STIINTA . A FACUT TOTUL DOAMNA DIRECTOARE – ADICA STIA DOMNUL INSP. AL…E CE SE PETRECEA IN SCOALA CE MAI VRETI? – ESTE CUSUT CU ATA ALBA