Prima paginăEducatie

„O misiune cu adevărat grea o au cei care au fost aleși drept modele”

Dimensiune text

Aprecierea este făcută de sponsorul burselor Mariko, acordate elevilor și studenților, deputatul Marius Neculai.

 

 

Bursa Mariko a ajuns la ediția a V-a, ca dovadă că recunoașterea valorii și a performanței a fost un stimulent pentru mulți elevi și studenți de excepție, dar nu atât de mulți pe cât și-a dorit sponsorul burselor, deputatul Marius Neculai.

„Vreau să încep prin a mă adresa aplicanților care nu se regăsesc printre laureații acestui an școlar. La ei mă gândesc cel mai mult și mă încearcă un sentiment de frustrare pentru că nu dețin puterea financiară care să îmi permită să le mulțumesc și să-i premiez pentru ceea ce au realizat. De multe ori în viață, răsplata pentru munca prestată întârzie să apară sau poate că nu se ridică la nivelul efortului depus. Cred, însă, că recunoașterea rezultatelor și a valorii muncii noastre va apărea oricum, mai devreme sau mai târziu, iar acest fapt este asigurat de perseverența de care dăm dovadă. O misiune cu adevărat grea o au cei care au fost aleși drept modele. Aceștia nu au voie să dezamăgească, căci sunt beneficiarii încrederii noastre, iar planurile lor de viitor și înfăptuirea acestora trebuie să fie o confirmare că au meritat. Îi felicit pe toți elevii și studentii care învață una dintre cele mai importante lecții ale vieții, și anume că adevărata resursă a omenirii stă în fiecare dintre noi, așteptând să fie descoperită și, apoi, pusă în valoare. Felicit cadrele didactice pentru meritul de a fi mereu alături de tineri în încercarea lor de a-și găsi drumul potrivit”, a transmis deputatul Marius Neculai.

Bursierii „Mariko” pentru anul școlar 2012-1013 sunt:

1. Marin Trofin – Colegiul Național „Roman-Vodă”;

2. Claudia Tael – Școala „Roman Mușat”, Roman;

3. Laurențiu Ovidiu Costache – Școala „Alexandru Ioan Cuza”, Roman;

4. Diana Maria Martoncă – Școala „Sergiu Celibidache”, Roman;

5. Teodora Arabu – Școala „Sergiu Celibidache”, Roman;

6. Andrei Alexandru Voinea – Școala nr. 2 , Roman;

7. Diana Alexandra Blaj – Colegiul Național „Roman-Vod㔑

8. Mihaela Țarnă – Liceul „Vasile Alecsandri”, Săbăoani;

9. Iulia Simona Neculai, Colegiul Național „Roman-Vodă”;

10. Ana Maria Cucu, studentă Facultatea de Medicină și Farmacie, Iași;

11. Tiberiu Roșu, masterand, Institutul Teologic Ortodox, Iași.

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 4
 • gabriel 9 ani

  Bravo Marius!!!!Binele pe care il faci ti se va intoarce intr-o zi! Felicitari!!!

 • Andrici GAbriel 9 ani

  Felicitari Marius, ai demonstrat ca tu si familia ta sunteti capabili de multa daruire, iar mai devreme sau mai tarziu cei care nu au reusit sa observe aceasta calitate, vor regreta iremediabil.

 • Florin 9 ani

  Domnule Marius Neculai, pacat ca ati renuntat atit de usor la „batalia pentru Roman”. Chiar daca ati fi candidat ca INDEPENDENT, toate zbaterile Elenei Udrea ar fi fost apa de ploaie !!

 • Mihalcea 9 ani

  Felicitari si multa sanatate familiei Dvs .Ati demonstrat ca sunteti o persoana devotata Romanului si pacat ca ati renuntat atat de usor in batalia cu tanti Lenuta. Mult succes in viitor.