Prima paginăSocial

O mare de lacrimi la înmormântarea lui Alexandru

Dimensiune text

Lacrimi, flori şi rugăciuni l-au însoţit pe Alexandru George Timofte pe drumul fără întoarcere. Slujba de înmormântare a fost oficiată de cinci preoţi, alături de un grup de elevi seminarişti. Fratele său geamăn, Florin Corneliu, a anunţat că va organiza, în memoria fratelui său, o expoziţie de fotografie cu lucrări semnate de Alexandru.

timofte 02Familia, prietenii, colegii şi cunoscuţii, dar şi oficialităţi şi oameni politici şi-au luat rămas bun marţi, 13 ianuarie, de la Alexandru George Timofte, unul dintre gemenii fostului director al Serviciului Român de Informaţii (SRI) şi senator de Neamţ, Radu Timofte. Alexandru George Timofte a murit vineri, după o boală necruţătoare. Lacrimi, flori şi rugăciuni l-au însoţit pe Alexandru pe drumul fără întoarcere.

Nici nu s-au împlinit şapte ani de la moartea fostului director al SRI, că familia a fost nevoită să îmbrace din nou haine cernite. Alexandru George, unul din gemenii familiei, a murit la numai 32 de ani. Nimeni nu se aştepta la un asemenea deznodământ, mai ales că băiatul nu a acuzat niciodată probleme de sănătate, dar boala cu care a luptat a venit pe neaşteptate, doborându-l în doar câteva zile.

timofte 03Nu există durere mai mare pe lume decât să vezi cum ţi se stinge copilul, fără să poţi să intervii. La întrebarea „De ce mi se întâmplă mie?”, familia Timofte nu a găsit răspuns. În aceste zile încă se vorbeşte la prezent de Alexandru. Un tânăr plin de viaţă, care a trăit cu pasiune, cu vise şi proiecte de viitor. O mare de lacrimi i-a netezit drumul tânărului către eternitate. Nimeni şi nimic nu o poate consola pe mamă şi pe cei dragi sufletului tânărului. Poate doar gândul că Alexandru îi va ocroti de acolo de Sus. Altfel, niciun părinte nu ar trebui să spună „era” când vorbeşte despre propriul copil.

Alexandru a plecat din această lume fără să ştie cât de mult a fost iubit. Moartea lui a întristat prieteni şi colegi. Drama familiei Timofte i-a impresionat şi pe cei care nu l-au cunoscut direct pe tânăr, încât au vrut să stea tăcuţi la căpătâiul său. L-au acoperit cu flori şi s-au rugat pentru odihna sufletului său.

Slujba de înmormântare a fost oficiată de cinci preoţi, alături de un grup de elevi seminarişti. După prânz, convoiul mortuar s-a îndreptat către cimitir. Alexandru a plecat spre un tărâm luminos, aşa cum se spune despre lumea de dincolo, luând cu sine toate ipostazele în care sufletul lui a ars. A fost înmormântat în cimitirul din Horia, lângă tatăl său, lăsând mama, sora şi fratele geamăn mai săraci cu o iubire.

Multe dintre planurile lui Alexandru vor fi continuate de fratele geamăn, Florin Corneliu, deoarece amândoi îmbrăţişau aceleaşi preocupări. „În curând voi organiza o expoziţie de fotografie cu lucrări personale semnate de Alexandru Timofte”, a scris Florin pe o reţea de socializare.

timofte 07Alexandru George Timofte s-a născut la Rădăuţi, judeţul Suceava, unde tatăl său, Alexandru Radu Timofte, ofiţer superior de grăniceri, avea responsabilitatea apărării unui sector de frontieră. A absolvit Colegiul Naţional „Jean Monet” din Bucureşti. A avut preocupări în domeniul artei plastice încă din anii copilăriei, care l-au determinat, mai târziu, să urmeze studii universitare de profil. A participat, împreună cu artistul plastic romaşcan Alexandru Codreanu – Panatta, la câteva expoziţii de pictură, dar dorea să facă o carieră în arta cinematografică – imagine de film. „Drum bun, Alexandru!”, i-au spus familia şi cei prezenţi, în ultima lui zi în această lume.

Partajează articolul
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

COMENTARII

WORDPRESS: 0