Prima paginăSocial

O fată de 14 ani are nevoie de ajutorul semenilor

Dimensiune text

Natalia Bălteanu suferă de scolioză idiopatică infantilă şi poate fi operată în Germania.

balteanu 02Natalia Antonia Bălteanu are 14 ani şi este din satul Iugani, comuna Mirceşti. Fata s-a născut fără o mână. La nouă ani, părinţii au descoperit că Natalia nu se dezvoltă normal şi au mers cu ea la medic pentru un consult. După mai multe investigaţii, medicii ieşeni au pus diagnosticul scolioză idiopatică infantilă, regiune toraco-lombară.

Şansa Nataliei este o operaţie în Germania, la o clinică din Bad Abbach, în apropiere de oraşul Regensburg care costă aproape 40.000 de euro.

Părinţii Nataliei nu-şi permit să strângă această sumă. Familia Bălteanu mai are două fete şi un băiat, elev la Colegiul Tehnic „Petru Poni” din Roman. Tatăl Nataliei lucrează temporar în construcţii, iar mama primeşte indemnizaţie de însoţitor.

Cel care au mobilizat comunitatea să o ajute pe Natalia este preotul Alois Fechet. „Natalia a fost internată recent la Spitalul Clinic de Recuperare din Iaşi, pentru investigaţii medicale. Nu sunt speranţe pentru a primi formularul E 112, pentru a beneficia de fonduri de la Casa Naţională de Asigurări de Sănătate. Prin urmare, speranţa rămâne la solidaritatea noastră. Anul trecut, în luna iulie, am fost cu Natalia şi cu mama ei la clinica din Bad Abbach/Regensburg, unde a fost consultată de diverşi specialişti care i-au dat speranţe ca scolioza accentuată (atunci de 65 de grade) să poată fi rectificată chirurgical. Costurile operaţiei, inclusiv perioada de recuperare la clinica respectivă, precum şi cazarea mamei pe toată perioada spitalizării se ridică la circa 40.000 de euro”, a spus părintele Alois Fechet.

Românii de pretutindeni au reacţionat la necazul familiei Bălteanu. „Credincioşii parohiei din Iugani, îndemnaţi de parohul lor, părintele Marcel Blaj, au donat pentru Natalia în primele zile ale acestui an suma de 3.670 de euro, care au fost depuşi în contul Fundaţiei Speranţa din Iaşi. Românii din Londra şi împrejurimi, îndemnaţi de părintele Marcelin Blaj, responsabil cu pastoraţia românilor, au făcut duminică, 10 ianuarie, o colectă de 2.400 de euro. Suma va fi transmisă în contul Fundaţiei Speranţa din Iaşi în următoarele zile”, a explicat părintele Fechet.

Fundaţia Speranţa, care funcţionează pe lângă Episcopia Romano-Catolică din Iaşi, a deschis la BRD un cont în lei şi unu în euro pe numele Nataliei Bălteanu: Cont EURO: RO 12 BRDE 240 SV 8107 135 2400; Cont RON: RO 56 BRDE 240 SV 8107 047 2400.
Pentru ambele conturi, Codul SWIFT este: BRDEROBU.
Pentru depuneri va trebui menţionată eticheta: BALTEANU NATALIA.

În sprijinul Nataliei au sărit şi Alina Maria Gabor şi Adrian Cobzaru, care au mediatizat suferinţa familiei Bălteanu.

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 1
  • tina 5 ani

    Vorbiti si la „Salveaza o inima”. Par sa fie eficienti in campaniile lor.