Prima paginăSocial

O familie cu trei copii, ajutată de elevii de la „Miron Costin”

Dimensiune text

Elevii au donat familiei din satul Micşuneşti articole de îmbrăcăminte, alimente şi jucării. La această acţiune a contribuit şi o familie din Roman, care a donat articole de mobilier. 

Elevii voluntari din Clubul „Filantropic 1998”, care funcţionează la Colegiul Tehnic „Miron Costin”, au iniţiat o acţiune umanitară în cadrul proiectului educaţional „Înfiază un copil”. „Ne-am propus să ajutăm un copil dintr-o localitate îndepărtată de oraş. În ajutor ne-a sărit eleva noastră Andreea Turcu. Tatăl ei este preot în satul Micşuneşti, din comuna Făurei, şi ne-a propus să ajutăm o familie de tineri care are trei copii gemeni, în vârstă de un an şi patru luni”, a explicat profesoara de religie Mihaela Dana Rusu, cadru didactic la Colegiul Tehnic „Miron Costin”.

Elevii şi cadrele didactice din liceu s-au mobilizat şi, într-un timp record, au reuşit să facă o colectă de bani cu care au achiziţionat alimente, hăinuţe pentru copii, detergenţi şi jucării. La această donaţie s-a adăugat şi cea făcută de romaşcanii care au aflat de acţiunea liceului. Toate aceste produse au fost dăruite familiei Afloroaiei din satul Micşuneşti.

La această acţiune s-a alăturat şi o familie din Roman, care a donat articole de mobilier pentru o cameră familiei din satul Micşuneşti. „Prin această acţiune, vrem să-i mobilizăm şi pe alţi semeni să dea o mână de ajutor. Familia din Micşuneşti a meritat să fie ajutată. Sunt oameni gospodari, care muncesc din greu pentru a-şi creşte copiii. Ne dorim să găsim şi alte familii pe care să le ajutăm. Prin aceste acţiuni, vrem să-i învăţăm pe elevi să facă un bine fără să aştepte ceva în schimb”, a spus profesoara de religie.

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 0