HomeSocialEducatie

O elevă din Roman caută la Stockholm soluţii pentru un mediu mai curat

Sorina Nicole Enea va participa la misiunea internaţională „Tineri reporteri pentru mediu”, din cadrul campaniei internaţionale „Mai curat”.

Sorina Nicole Enea, elevă la şcoala Gimnazială „Mihai Eminescu”, se numără printre cei zece elevi care vor reprezenta România la misiunea internaţională „Tineri reporteri pentru mediu”, un workshop care se va desfăşura la Stockholm, în Suedia, între 23 şi 27 ianuarie 2014. Misiunea reuneşte câştigătorii premiilor I ai celei de-a doua ediţii a campaniei internaţionale „Mai curat”, implementată în România de Centrul Carpato-Danubian de Geoecologie, cu sprijinul Fundaţiei Mondiale de Educaţie pentru Mediul Înconjurător (FEE) şi al Fundaţiei Wrigley. Campania este implementată în 35 de state de pe glob, inclusiv în România, scopul acesteia fiind implicarea şi educarea tinerilor în problema deşeurilor şi a gunoiului menajer, încurajându-i să facă alegeri pozitive pentru mediu. Concursul este destinat elevilor şi tinerilor cu vârste cuprinse între 11 şi 21 de ani, care doresc să acţioneze ca „jurnalişti de mediu” în investigarea problemelor locale privind deşeurile şi gunoiul menajer, şi se desfăşoară pe trei secţiuni.

„În acest an, am avut doi participanţi, pe Sorina Enea, la secţiunea fotografie, şi Adrian Severin, la secţiunea articol. Sorina a obţinut locul I şi va merge la misiunea internaţională, iar Andrei Severin – premiul III. Jurizarea s-a făcut întâi la nivel naţional şi, apoi, la nivel internaţional. Tinerii din toată lumea participanţi la misiune vor realiza împreună o investigaţie pentru mediu şi vor veni cu propuneri pentru reducerea cantităţii de deşeuri menajere aruncate de populaţie”, a precizat profesoara Emilia Ciomârtan, îndrumătoarea elevilor participanţi.

Cei care doresc să descopere probleme de mediu în comunitatea locală şi să caute soluţii se pot înscrie la cea de-a treia ediţie a campaniei „Mai curat”, aferentă anului şcolar 2013 – 2014, aflată în plină desfăşurare.

Comentarii

WORDPRESS: 1
  • oana 10 ani ago

    Felicitari , doamnei profesor Emilia Ciomartan pentru implicarea deplina in derularea acestei actiuni si mult succes in activitatea de zi cu zi .