HomeEducatie

O echipă a ISJ Neamț a făcut cercetări la Școala Bălușești

Plângerile adresate ISJ relevă grave abateri de la etica profesională și de la obligațiile manageriale ale directorului școlii.

 

 

O echipă formată din trei inspectori școlari din cadrul Inspectoratului Școlar Județean (ISJ) Neamț a sosit miercuri, 16 ianuarie, la Școala Bălușești, din comuna Icușești, ca urmare a nemulțumirilor  manifestate de  26 de dascăli din unitatea de învățământ, care au înaintat către ISJ Neamț o plângere împotriva profesoarei Elena Antăl, directorul Școlii Bălușești. Conflictul iscat între dascăli și conducerea școlii a fost analizat la fața locului de echipa de inspectori școlari. La „audieri” a participat și primarul comunei Icușești, Leonard Oprea. „A fost o discuție deschisă, în care echipa de inspectori școlari a invitat părțile să-și exprime nemulțumirile care au condus la această situație conflictuală. Activitatea managerială a doamnei director va fi analizată de cei în drept. Nu pot trece cu vederea faptul că în Școala Bălușești există o problemă, o lipsă de comunicare între conducere și dascăli. Există nemulțumiri, pe care Inspectoratul Școlar trebuie să le analizeze în detaliu„, a spus Leonard Oprea, primarul comunei Icușești.

Directorul Școlii Bălușești a fost acuzat de cei 26 de dascăli de conducere dictatorială a unității școlare, de mită și nepotism, de gestionarea necorespunzătoare a normelor didactice, dar și a activității școlii în perioada ninsorilor și viscolului.

În urma vizitei în teren a celor trei inspectori școlari, reprezentanții ISJ Neamț vor lua o decizie în privința directorului Elena Antăl, al cărui mandat a expirat în luna decembrie 2012.

Comentarii

WORDPRESS: 3
  • Si totusi cine a mers din partea ISJ-ului ? de ce nu se spune in articol? sunt si romi acolo? e clar de ce nu s-a specificat.

  • hihihi 10 ani ago

    Oare de ce ? nu s-a spus cine a mers din partea ISJ-ului?

  • un coleg 10 ani ago

    Pai si cine a fost? Care au fost concluziile? Si audierile cum s-au desfasurat?