O angajată de la bazinul de înot, reclamată pentru comportament inadecvat

HomeSocial

O angajată de la bazinul de înot, reclamată pentru comportament inadecvat

 

 

O postare pe o pagină de socializare a determinat dispunerea unei anchete în cadrul CSM din cadrul Primăriei Roman, ca urmare a faptului că o romașcană a reclamat comportamentul inadecvat al unei angajate de la bazinul de înot.

Pe data de 8 martie, prin intermediul Clubului Sportiv Municipal Roman (CSM), s-a asigurat acces gratuit pentru persoanele de sex feminin la bazinul de înot și 33 de femei s-au bucurat de această facilitate. Printre acestea s-a numărat și o persoană care a sesizat public faptul că una dintre angajate i s-a adresat în mod inadecvat. Primarul Lucian Micu spune că s-a autosesizat și a dat dispoziție să se facă cercetări pentru a se vedea dacă reclamația este reală și, dacă se confirmă, să se ia și măsuri.

„Am solicitat Clubului Sportiv Municipal demararea unei anchete pentru a vedea dacă o atitudine mai puțin corectă din partea unei angajate a clubului a avut loc și, în condițiile în care se justifică sau se demonstrează faptul că, într-adevăr, o astfel de abordare neprincipială a avut loc, sancționarea acelei persoane. De altfel, am atras atenția chiar azi dimineață, la ședința operativă, tuturor persoanelor care lucrează cu publicul, să aibă o atitudine decentă și corectă față de cetățenii municipiului Roman. Știu că uneori pot exista și anumite provocări, însă cei din aparatul de lucru al Primăriei trebuie să aibă o manieră decentă de comportament, să nu răspundă la provocări și să-și îndeplinească cu conștiinciozitate atribuțiile de serviciu, în caz contrar urmând să iau sancțiuni împotriva celor care nu se conformează și care nu au un comportament care să fie tocmai potrivit în relația cu cetățenii municipiului Roman”, a declarat primarul Lucian Micu.

De altfel, în urma unui răspuns solicitat de Ziarul de Roman cu privire la comisia de disciplină din cadrul Primăriei municipiului Roman, în 2017 comisia a fost sesizată cu privire la săvârșirea a 15 abateri disciplinare de către diferiți salariați. Numai în perioada 2015 – 2017, ca urmare a abaterilor disciplinare săvârșite, au fost aplicate cinci sancțiuni constând în desfacerea disciplinară a contractului individual de muncă, ca urmare a consumului repetat de băuturi alcoolice în timpul programului de lucru ori absențe nejustificate de la locul de muncă.

 

 

 

Comentarii

WORDPRESS: 0