O angajată a DSP Neamț, reținută pentru trafic de influență

HomeActualitate

O angajată a DSP Neamț, reținută pentru trafic de influență

 

Miercuri, 13 octombrie, Parchetul de pe lângă Tribunalul Neamț a dispus măsura preventivă a reținerii față de o persoană, angajată la Direcția de Sănătate Publică (DSP) Neamț, pentru săvârșirea a două infracțiuni de trafic de influență, informează Direcția Generală Anticorupție (DGA).

Conform DGA, în cursul lunii august 2020, aceasta a pretins și primit de la o persoană suma de 300 de euro, în vederea exercitării influenței pe lângă funcționari publici, în scopul scoaterii la concurs a unui post de asistent medical în cadrul Spitalului Județean de Urgență Neamț.

„Totodată, în cursul lunii septembrie 2020, a pretins suma de 4.000 de euro, de la aceeași persoană, din care a primit 3.000 de euro, pentru a-și exercita influența pe lângă membrii comisiei de concurs în scopul ocupării unui post de asistent medical în cadrul Spitalului Județean de Urgență Neamț. În cauză, polițiștii anticorupție ai Direcției Generale Anticorupție – Serviciul Județean Anticorupție Neamț au desfășurat activități procedurale în baza ordonanțelor de delegare emise de către procuror”, mai arată comunicatul DGA.

UPDATE

”Direcția de Sănătate Publică Neamț condamnă ferm orice formă de corupție și orice practici ilegale şi se delimitează de acțiunile angajatei reţinute miercuri – 13 octombrie 2021 de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Neamţ, pentru săvârşirea a două infracţiuni de trafic de influenţă. Precizăm faptul că salariații Direcției de Sănătate Publică Neamț nu fac parte din comisiile de concurs pentru ocuparea de posturi vacante de asistenți medicali din cadrul unităților sanitare cu paturi din județul Neamț. Îndemnăm cetățenii să semnaleze instituțiilor abilitate orice fapte de corupție ale angajaților Direcției de Sănătate Publică Neamț”, au transmis, printr-un comunicat de presă, reprezentanții DSP Neamț.

 

 

Comentarii

WORDPRESS: 0