Prima paginăEconomie

Numai un sfert din datoriile către Fisc se recuperează

Dimensiune text

În primele cinci luni ale anului, Fiscul nemţean a emis somaţii pentru debite de 88,72 milioane de lei, din care au fost recuperate numai 21,89 milioane de lei.

 

Direcţia Generală a Finanţelor Publice (DGFP) Neamţ a adunat, în primele cinci luni ale anului, sute de milioane de lei de la contribuabilii nemţeni, însă rămân alte zeci de milioane care trebuie recuperate din restanţele din anii anteriori.

În 2014, încasările totale la bugetul de stat consolidat au fost de 420,42 de milioane de lei, iar cei mai mulţi bani s-au adunat la bugetul de stat, respectiv 179,13 milioane de lei, iar la bugetul asigurărilor sociale de stat s-au încasat 166,58 milioane de lei.

69,49 milioane de lei au plătit nemţenii către bugetul asigurărilor sociale de sănătate, iar la şomaj s-au strâns 5,22 milioane de lei.

Rău-platnicii au fost luaţi în vizor de către lucrătorii din cadrul DGFP Neamţ, care, pentru a colecta dările la buget, au recurs la măsuri de executare silită. Potrivit purtătorului de cuvânt al DGFP Neamţ, Cristina Ionescu, în primele cinci luni au fost emise somaţii pentru debite însumând 88,72 milioane de lei, din care au fost recuperate numai 21,89 milioane de lei. De asemenea, au fost aplicate popriri pentru debite în valoare de 38,70 milioane de lei, din care s-au încasat 13,10 milioane de lei. Totodată, au mai fost aplicate popriri pe venituri la terţi, pentru debite în sumă de 18,48 milioane de lei, iar Fiscul a pus sechestru pe bunuri mobile şi imobile în valoare de 7,41 milioane de lei.

COMENTARII

WORDPRESS: 0