Prima paginăSocial

Nu sunt bani pentru indemnizațiile asistenților personali

Nu sunt bani pentru indemnizațiile asistenților personali

Dimensiune text

 

bani lei2-680x365Primăria municipiului Roman, anunță, printr-un comunicat de presă, că indemnizațiile asistenților personali, aferente lunii octombrie, nu au fost plătite, deoarece fondurile necesare de la bugetul național nu au fost virate către administrația locală.

„Precizăm că în cursul săptămânii viitoare se va efectua o rectificare a bugetului local pentru a asigura jumătate din valoarea indemnizației cuvenite asistenților personali, precum și a persoanelor cu handicap grav. Restul sumelor de plată vor fi achitate după virarea diferențelor aferente perioadei până la sfârșitul anului, asumate de bugetul de stat prin Legea nr. 339/2015 – Legea Bugetului de stat pentru anul 2016. Sumele alocate de municipiul Roman prin Hotărâre de Consiliu Local vor fi recuperate din alocațiile bugetare de la bugetul național”, anunță conducerea instituției.

Dacă pentru aceste indemnizații nu sunt bani, mai bine stă municipiul la capitolul salariile din sistemul educațional, unde banii pentru luna octombrie s-au achitat. În Neamț, sunt 20 de școli unde nu s-au achitat integral drepturile salariale aferente lunii octombrie tuturor cadrelor didactice, nedidactice și personalului auxiliar. Printr-un comunicat de presă, conducerea Sindicatului Liber din Învățământ amenință cu închiderea școlilor dacă situația nu se va reglementa.

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 1
  • Bine ca sunt bani pentru traditionalele paranghelii inutile!