Nu s-a putut „after school” la școală, așa că se face în sânul Bisericii

Nu s-a putut „after school” la școală, așa că se face în sânul Bisericii

Dimensiune text

 

Bâlbele legislative, ipocrizia, minciunile și alegerile au pus piedică desfășurării programului after school la Colegiul Național „Roman-Vodă”. La două luni de la începerea anului școlar, părinții și educatorii au găsit o soluție, Fundația Episcop Melchisedec din cadrul Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului.

afterschool

Înainte de începerea școlii, conducerea Colegiului și a Inspectoratului Școlar au anunțat oarecum că programul after school este ilegal, de principiu, pentru că este în afara orelor de curs și nimeni nu-și asumă răspunderea, deși în anii anteriori s-a desfășurat fără nicio grijă. Au intervenit și Primăria și Consiliul Local, care au aprobat ca, după orele de curs, sălile de clasă să poată fi închiriate gratuit de asociațiile de părinți, dar nici așa cineva nu a fost mulțumit. Soluția, cel puțin pentru câteva clase de elevi de gimnaziu de la CNRV, a fost găsirea unui alt spațiu, în afara școlii, unde copiii să stea să-și facă lecțiile până când vin părinții de la serviciu.

Astfel, de pe 7 noiembrie, Fundația „Episcop Melchisedec” Roman susține programul de after school pentru un număr de 117 școlari, organizați în șase clase, de la Colegiul Național „Roman-Vodă”.

„Prezența elevilor însoțiți de doamnele învățătoare, în această zi, la Centrul eparhial și la Fundația «Episcop Melchisedec» Roman, este motivată de faptul că, în perioada următoare, aceste cursuri de pregătire pentru performanță, la disciplinele studiate în școală, se vor desfășura în spațiul oferit cu generozitate de conducerea fundației. Zilnic, cei 117 elevi înscriși în acest program vor descoperi tainele cunoașterii sub atenta și directa coordonare a dascălilor lor într-un spațiu pe care Melchisedec Ștefănescu (1823-1892), cel mai învățat episcop al românilor, l-a dedicat tinerilor doritori să învețe”, se arată în comunicatul Arhiepiscopiei.

Directorul Fundației „Episcop Melchisedec” a precizat motivul pentru care instituția pe care o conduce va fi în perioada următoare de timp gazdă primitoare a elevilor romanvodiști: „În acest fel se detensionează  o situație ivită încă de la începutul anului școlar, iar elevii alături de profesorii lor primesc sprijin în continuarea actului educațional. Nădăjduim ca demersul nostru să fie înțeles și sprijinit pentru binele nostru și al celor care vor veni după noi”.

 

 COMENTARII

WORDPRESS: 0