Nu fierbe oala în Primăria Roman

HomePolitica

Nu fierbe oala în Primăria Roman

Update: Reprezentanții Primăriei municipiului Roman au transmis, în cursul zilei de astăzi, o informare către presă prin care s-a comunicat faptul că n ziua de vineri, 26.03.2021, ora 13 00, în sala „Manolescu Strunga”, va avea loc ședința extraordinară a Consiliului Local al Municipiului Roman.

Articol inițial

În cursul zilei de ieri, Ziarul de Roman a atras atenția asupra unor mici erori, aproape insignifiante pentru cei cărora nu le pasă, făcute de aparatul Consiliului Local, probabil la indicația prețioasă a conducerii Primăriei municipiului Roman, evident, că sunt în subordine.

Ce ne-a deranjat a fost faptul că știm dacă există ședințe de Consiliu Local doar dacă ele sunt convocate de către primar. Dacă nu, asta e problema noastră, a romașcanilor, nu a lor, a celorlalți. În baza site-lui oficial al Primăriei, reieșea că ședința convocată de consilierii PSD – PPU-USL – Pro România (șapte la număr) ar fi fost programată pentru ziua de vineri, 26 martie. Anterior, aleșii locali în cauză au solicitat o ședință pe 22 martie, la ora 15.00. Așa a rămas convocatorul de pe site. Deci nu e 22 martie, e 26 martie, noi am presupus că e măcar la aceeași oră. De fapt, la câteva momente după publicarea articolului, am înțeles că toți consilierii știau că ședința este convocată pentru ziua de 26 martie, dar la ora 13.00. Presa nu știa, dar ce contează asta, contează cine e la putere.

Cu alte cuvinte, aleșii locali, cei 21 au fost informați cu privire la ora corectă a ședinței de Consiliu Local. Toate ședințele de CL sunt publice, la ele poate participa orice cetățean.

Reamintim că este a doua oară când cei șapte consilieri solicită convocarea unei ședințe de CL cu anumite proiecte de hotărâre. Ce este ciudat, dar perfect legal, este faptul că la ședința convocată anterior, PNL și USR nu s-au prezentat, deși puteau veni și puteau respinge proiectele. Oricum, puțini știu, și mai puțini înțeleg.

Vineri e puțin probabil să se facă cvorum, mai ales că miercuri, pe 31 martie, aleșii locali sunt chemați în ședința ordinară, cea cu proiectele primarului și la care presa e invitată și la care nu va lipsi nimeni nemotivat. Că așa e în politică.

Deci proiectele propuse de cei șapte consilieri nici măcar nu ajung la vot, bune – proaste, așa cum sunt ele. Pentru că agenda Primăriei este să se discute doar despre proiectele propuse de șeful instituției. Și acestea, bune – proaste, așa cum sunt ele.

Următorul subiect, pentru care, înainte de a-l dezbate, vom cere un punct de vedere oficial din partea conducerii administrației, este legat de solicitările de concesiuni. De la alegerile din septembrie și până în prezent, deși știm neoficial (de la însuși viceprimarul Radu Samson) că sunt sute de cereri depuse, niciuna nu a fost introdusă pe lista proiectelor din ședințele ordinare. Conform legii, răspunsul oficial de data aceasta la această întrebare îl vom primi în maxim 30 de zile.

Răspunsul la celelalte va urma în ediția de vineri, 26 martie, dacă cineva va avea ceva pertinent de spus, dacă nu – îl vom oferi tot noi, pentru că presa încă își poate asuma adevărul. Cu bune, cu rele.

 

 

Comentarii

WORDPRESS: 0