Prima paginăSocialReligie

Noul protopop a fost hirotesit de PS Ioachim Băcăoanu

Dimensiune text

Preotul Dragoș Alexandru Munteanu a fost hirotesit protopop la Catedrala Arhiepiscopală.

Catedrala Arhiepiscopală ”Sfânta Cuvioasă Parascheva” a găzduit luni, 9 septembrie, instalarea în scaunul de protopop a preotului Dragoș Alexandru Munteanu. Slujba de ridicare în noua demnitate a preotului Munteanu a fost oficiată de PS Ioachim Băcăuanul, episcop-vicar al Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului. ”Potrivit rânduielilor noastre bisericești, protopopul este numit în baza și în temeiul hirotesiei pe care o face ierarhul. Părintele Dragoș Alexandru Munteanu este, începând cu 1 septembrie 2013, noul protopop al Protopopiatului Roman. Am avut protopopi vrednici, ultimul dintre aceștia fiind părintele Florin Aurel Țuscanu, căruia i-au fost încredințate alte ascultări în cadrul Centrului Eparhial Roman. Părintele Munteanu are experiență în domeniul administrativ, înaintea numirii pe funcția de protopop fiind consilier la Sectorul construcții și patrimoniu bisericesc din cadrul Arhiepiscopiei”, a spus PS Ioachim Băcăuanul.

Experiența și entuziasmul vârstei îl vor ajuta, a spus ierarhul, să desfășoare o bogată și dinamică activitate în cadrul Protopopiatului Roman.munteanu 2

Preotul Alexandru Daniel Zamfir, consilier în cadrul Sectorului administrativ-bisericesc din cadrul Arhiepiscopiei, a dat citire în fața asistenței a deciziei de investire și a atribuțiilor care îi revin noului protopop. În întreaga Catedrală a răsunat cântarea ”Vrednic este!”, intonată de ierarh, mulțimea de preoți care au participat la slujbă, dar și de credincioșii care au făcut neîncăpător lăcașul de cult.

Pentru Eparhia Roman, ziua de 9 septembrie va rămâne în istoria acestei instituții, prin numirea noului protopop. Pentru tânărul preot, această zi plină de emoție în care ierarhul l-a investit în funcția de protopop este începutul unei perioade plină de responsabilitate în care trebuie să se facă ”pildă bună”. ”Această hirotesie este un dar de la Dumnezu pe care cel investit o primește în chip nevăzut, el reprezentând mâinile prelungite ale chiriarhului”, a spus PS Ioachim Băcăuanul.

Episcopul-vicar i-a îndemnat pe preoții Protopopiatului Roman să-l sprijine și să-l asculte pe noul protopop în activitatea sa.

COMENTARII

WORDPRESS: 2
  • daniel san 8 ani

    Tuscanu de ce nu era bun -era mai destept PS-UL?????

    • Radu 8 ani

      Tuscanu era un excroc si umbla fleaura. De unde atata desteptaciune la Tuscanu.. ca a ramas repetent la Iasi la Facultatea de Teologie..intrebati-l pe prov Sava Viorel de la Iasi, ce element a fost Aurel Tuscanu cat l-a avut student..