Prima paginăSocial

Nouă persoane adăpostite de ger la „Casa Speranței”

Nouă persoane adăpostite de ger la „Casa Speranței”

Dimensiune text

 

 

La adăpostul administrat de Direcţia de Asistenţă Socială a Primăriei Roman, „Casa speranței”, situată vizavi de Parcul Municipal, au fost cazate, în ultimele seri, șapte persoane, cinci bărbați și două femei. În noaptea de marți spre miercuri, încă doi bărbați s-au adăpostit de ger în adăpost.

La „Casa Speranței” sunt disponibile în total 13 locuri, însă, în cazul în care numărul celor aflaţi în necesitate este mai mare, asistenţii sociali mai pot pune au la dispoziţie câteva paturi. Persoanele cazate la adăpost au şi condiţiile asigurate pentru a avea o igienă corporală corespunzătoare.

În general, oamenii care vin aici sunt „clienți vechi”, cunoscuți de autoritățile locale, dar mai există și persoane care rămân blocate în Roman și sunt din alte localități și care primesc găzduire, ulterior fiind transportate către unitățile administrative unde își au domiciliul.

Întreaga zonă a Moldovei se află sub atenționare meteo de tip cod portocaliu de ger, de la finalul săptămânii trecute.  Miercuri, meteorologii au prelungit atenționarea cod portocaliu de temperaturi foarte scăzute până vineri seară, 2 martie, la ora 20, fiind așteptate temperaturi minime de până la -25 de grade.

 

 

 COMENTARII

WORDPRESS: 0