HomeRoman

Noile sensuri unice din oraș îi supără pe romașcani

Decizia municipalității de a transforma zona Aleii Ion Creangă în zonă cu sens unic a stîrnit nemulțumiri în rîndul romașcanilor domiciliați în apropiere. Aceștia susțin că, pentru a-și duce mașinile în parcare, trebuie să ocolească mai multe străzi și că circulația în zonă se desfășoară acum mai anevoios.

 

Pentru a ajunge la parcările din fața blocurilor de pe Aleea Ion Creangă, șoferii trebuie fie să tranziteze zona Tudor Vladimirescu, apoi să vireze la stînga, fie să treacă pe strada Mihai Eminescu, să înconjoare magazinul Aya-Laltă, apoi să treacă pe lîngă Poșta Mică.

Reprezentanții administrației locale susțin că sensul unic de pe Aleea Ion Creangă a fost o decizie luată ca urmare a solicitării romașcanilor. „Cetățenii ne-au solicitat, în scris, să stabilim sens unic și să instituim limitare de viteză în acea zonă. E normal ca unii dintre proprietarii de autoturisme să fie nemulțumiți de această măsură, dar niciodată un sens unic nu poate mulțumi pe toată lumea„, a precizat Remus Grăjdeanu, directorul compartimentului de administrare a infrastructurii rutiere din cadrul Primăriei Roman. De asemenea, primarul Laurențiu Dan Leoreanu a explicat că, în prezent, traficul rutier din zonă este monitorizat și că, dacă romașcanii vor decide că sensul unic nu este necesar, acesta va fi desființat. „Sensul unic este rezultatul solicitărilor primite de la cetățenii din zonă, dar, dacă nu va da rezultate bune, îl vom desființa„, a spus edilul. Sensul unic de pe Aleea Ion Creangă funcționează de săptămîna trecută.

Tot săptămîna trecută, strada Veronica Micle a devenit stradă cu sens unic, iar din această săptămînă se va circula în regim de sens unic pe străzile Dumbrava Roșie și Valter Mărăcineanu.

Comentarii

WORDPRESS: 0