Prima paginăSocialEducatie

Noii directori aşteaptă „verde” de la Ministerul Educaţiei

Dimensiune text

Ilie Boloca

Ilie Boloca

Conducerea Inspectoratului Școlar a înaintat lista cu propunerile pentru directorii care vor fi numiţi în funcţie de la 1 septembrie. La Roman este propusă o singură schimbare, Ilie Boloca urmând să-i ia locul Cristinei Horga la Colegiul Tehnic „Danubiana”.

Conducerea Inspectoratului Școlar Judeţean Neamţ a înaintat către Ministerul Educaţiei lista cu numele propuse pentru a prelua, de la 1 septembrie, şefia şcolilor din judeţ. Lista nu cuprinde modificări majore în comparaţie cu cei aflaţi în acest moment în funcţie, fiind propuse 12 schimbări. „Lista cu propuneri a fost înaintată Ministerului Educaţiei. Aşteptăm aprobarea propunerilor în câteva zile, pentru a putea emite deciziile de numire. Directorii vor fi instalaţi oficial de la 1 septembrie”, a spus inspectorul şcolar general al judeţului Neamţ, Viorel Stan.

Singura instituţie de învăţământ din Roman unde anul şcolar va începe cu altă conducere este Colegiul Tehnic „Danubiana”, unde locul Cristinei Horga, care a renunţat la funcţie, va fi luat de profesorul de educaţie fizică Ilie Boloca. În câteva comune din zona Romanului sunt propuse modificări la nivelul directorilor adjuncţi. În locul Ceciliei Tihulcă, director adjunct la Școala Gherăeşti, a fost numită Paula Mătălică. La Școala Trifeşti, directorul adjunct Vasile Cătălin Butnaru a demisionat, în locul său fiind propus profesorul de istorie Pavel Petrea. Și la Școala Bahna, adjuncta Loredana Căprioară, aflată în concediu pentru creşterea copilului, va fi înlocuită de Luminiţa Radu Lupaşcu. Celelalte schimbări vizează Școala Agapia, unde directorul Adrian Nichitoaie va fi înlocuit cu Neculai Ioniţă, Liceul Borca, unde Ștefan Sabie îl va înlocui pe Adrian Bulai, care se pensionează, Școala Negreşti, unde Bogdana Mirona Bârsan, director adjunct, a demisionat şi va fi înlocuită cu Niculina Rusu, şi Colegiul Tehnic Piatra Neamţ, unde directorul Petru Deju a demisionat şi va fi înlocuit de Giovana Smău. Altă schimbare se va produce la Economic, unde adjuncta Mihaela Dobre a demisionat şi va fi înlocuită cu Ana Maria Berza. La Săvineşti funcţia de director va fi ocupată de Ana Vasiliu, în locul Lenuței Năstase Bontaş, iar cea de director adjunct – de Valeriu Socol, care o înlocuieşte pe Gabriela Ștefănescu. La Școala Timişeşti, funcţia de director va fi ocupată de  Paul Matelciuc, care va lua locul Marianei Chirilă.

COMENTARII

WORDPRESS: 10
 • marius 7 ani

  membri de partid, membri de partid,…

 • MONA 7 ani

  Politic… Clar!
  Nu stiu daca Ilie Boloca are competente manageriale fata de alti profesori din acel liceu ?
  Ca pe vremea lui Cească. Vrei o functie inscrie-te in partidul care-i la guvernare.
  Desteaptă-te romane!

  • ionel 7 ani

   Iliuta era cel cercetat pentru mituire la vot sau ceva asemanator?
   Partidul a lasat sa se astearna uitarea peste acel incident si acum l-a premit pe Iliuta?

  • un cetățean 7 ani

   Da, cam așa este !

 • mama Omida 7 ani

  Domnule inspector cum ati facut numirile – ca anul scolar trecut? TOT POLITIC? vor fi directori tot: PREOTESELE SI ASA NUMITELE INVATATOARE DE primar? de ce nu sunteti vertical? va pastrati locasul CALD?

 • si eu ca omul 7 ani

  Despre care ILIUTA este vorba? cel cu vorba molcoma? care duce mereu in eroare(oroare). Ne este jena cu asa conducatori, preotese, invatatoare – o nu PROFESOARE DE primar, ce mai toate una si una

 • un cetatean ca si voi 7 ani

  dar directoare de la CNRV nu e numita politic de portocalii? ?

 • Ciprian 7 ani

  Bravo lui. Are cel putin 7-8 ani de cand e in partid ( pentru carcotasii de mai sus care sunt de 2 zile in PD-L(eoreanu) si sunt nemultumiti ca nu sunt numiti mari directori.