Noi spații de așteptare și îmbarcare pentru transportul interurban de persoane, amenajate de Primărie

HomeSocial

Noi spații de așteptare și îmbarcare pentru transportul interurban de persoane, amenajate de Primărie

Primăria municipiului Roman dorește să rezolve o problemă care privește transportul interurban de călători din municipiul nostru, după ce spațiul de așteptare și îmbarcare de la fosta autogară de pe strada Mihai Viteazul, dintre OMV și Roman Value Centre, a fost dezafectat.

Primarul municipiului Roman, Leonard Achiriloaei, a declarat în conferința de presă de vineri, 3 noiembrie, că municipalitatea urmează a amenaja mai multe spații de îmbarcare pentru călători, sub forma unor alveole în care autobuzele și microbuzele de transport interurban vor putea parca, de-a lungul străzii Ștefan cel Mare – E 85, în spațiul din zona Gării și a Parcului Municipal.

„Există o problemă la nivel local, dar care se transpune și în zona regională, faptul că sunt necesare în zona Gării Roman anumite spații de parcare pentru acele curse de transport de persoane care tranzitează municipiul Roman. Avem în analiză un studiu de trafic, pentru a ne oferi soluții în acest sens, iar în urma studiului varianta cea mai la îndemână este de-a lungul aliniamentului stradal de pe E85. Astfel, de-o parte și de alta a carosabilului se pot amenaja astfel de alveole cu spații parcare, două pe-o parte, două pe cealaltă. Pentru stațiile de autobuze avem identificate suprafețe de 81 de metri pătrați, iar adiacent acostamentul, amenajat cu pavele, între 55 și 100 de metri pătrați pentru fiecare astfel alveolă. Sunt patru propuneri pentru astfel de alveole începând de la gară, astfel încât să putem elimina oprirea autobuzelor în fața statuii Sf. Andrei, unde oprirea este improprie în acest moment. După acest studiu de trafic, urmează proiectarea și evaluarea, credem noi că în cursul anului viitor va fi finalizat proiectul și va fi finalizată intervenția. Este bine că aceste spații vor putea fi utilizate, într-o etapă următoare, și pentru transportul public local, dacă acesta va fi redefinit sau dezvoltat”, a declarat primarul Leonard Achiriloaei.

 

 

Comentarii

WORDPRESS: 0