Prima paginăActualitate

Noi reparații la trecerea de cale ferată de la Liceul 1

Noi reparații la trecerea de cale ferată de la Liceul 1

Dimensiune text

 

Săptămâna viitoare, pe 13 și 14 noiembrie, între orele 8.30 și 14.00, traficul la trecerea de cale ferată de la ieșirea din Roman înspre Iași va fi restricționat pe un singur sens de circulație, la solicitarea uneia dintre societățile care administrează această rută.

Firma își propune efectuarea unor reparații la calea ferată care să ofere siguranță garniturilor de tren, dar și un confort sporit al traficului autoturismelor. Concomitent, Primăria municipiului Roman va demara o serie de reparații pe porțiunea de drum ce aparține administrației publice locale, înainte și după trecerea de cale ferată.

„Operatorul privat ce folosește linia ferată a CFR pentru transport de persoane a solicitat ca luni și marți să restricționăm traficul pe o singură bandă de mers, pentru a se putea înlocui șuruburile care țin plăcile de cauciuc dintre liniile de cale ferată. Vom profita și noi de aceste restricții de circulație, pentru a interveni cu mixtură rece pe carosabil”, a declarat primarul Lucian Micu.

Autoritățile sunt optimiste că, anul viitor, dat fiind și interesul firmei Oscar Down Stream, distribuitor de combustibil și care are la Roman un depozit logistic, toți proprietarii căii ferate să se pună de acord și să gândească un proiect de refacere a trecerii, astfel încât aceasta să nu mai necesite intervenții repetate pentru a fi accesibilă.

 

 

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 3
  • Mai mare rușinea …pe DN2(E85) lipsă pasarelă …cozi,nervi…
    Când aveam Intrepr. de prefabricate am propus primarului de atunci să se demareze execuția pasarelelor spre Iași și P.Neamț A zis zis : taci,mă! … ce ne trebuie …(într-o ședință la IMR …)

  • de ce nu se face aceasta lucrare sambata si duminica ,cand traficul este mult redus ?

  • Cristian 4 ani

    confort sporit la trecere….. hmm… au trecut doar 20 de ani de cand se trece ca pe tarla ! abia acum s-a trezit cineva ?