Prima paginăSocial

Noi demersuri pentru proiectul de amenajare a falezei râului Moldova

Noi demersuri pentru proiectul de amenajare a falezei râului Moldova

Dimensiune text

Primarul municipiului Roman, Leonard Achiriloaei, a avut miercuri, 27 ianuarie, o întâlnire cu directorul Administrației Bazinale de Apă Siret, Răzvan Găină, referitoare la amenajarea falezei pe râul Moldova ca zonă de promenadă și agrement, proiect în care primarul s-a implicat și în calitate de secretar de stat în Ministerul Mediului Apelor și Pădurilor.

În cadrul întâlnirii, au fost clarificat unele aspecte privind întocmirea notei conceptuale pentru acest obiectiv, stabilindu-se, totodată, și următorii pași administrativi pentru implementarea propriu-zisă a proiectului.

„Domnul director Răzvan Găină a avut amabilitatea de a veni și la noi și, împreună cu directorul de investiții al Primăriei municipiului Roman, am stabilit câteva lucruri și demersuri pe care urmează să le facem pentru întocmirea notei conceptuale pentru acest proiect și, sigur, demersurile imediat următoare pentru a putea semna protocolul cu Administrația Bazinală Siret”, a declarat primarul Leonard Achiriloaei, în cadrul unei conferințe de presă susținute vineri, 29 ianuarie.

Acesta a precizat că va fi necesară numirea unor comisii, atât din partea Primăriei, cât și din partea Administrației Bazinale, pentru preluarea acestui obiectiv, alături de demersuri la nivelul Primăriei pentru înregistrarea în cartea funciară și intabularea acestui tronson de dig, iar ulterior includerea în Anexa 12 a HG 1705/2006 pentru aprobarea inventarului centralizat al bunurilor din domeniul public al statului.

„Sunt câteva demersuri tehnice pe care trebuie să le avem în vedere. Totodată, la dezbaterea și întocmirea bugetului, pe lista de investiții va fi prins și acest studiu de fezabilitate de amenajare a digului pe râul Moldova”, a afirmat primarul Leonard Achiriloaei.

Acesta a adăugat că reabilitarea puncții de la Cotu Vameș nu intră în acest proiect, urmând a face obiectul unor demersuri separate. În ce privește amenajarea falezei râului Moldova, primarul a precizat că în acest moment aici sunt avute în vedere trei căi de acces către zona de promenadă – una din zona parcării de lângă stadionul Moldova, o alta din zona punții și încă una în zona Parcului Zăvoi. Totodată, în cadrul aceluiași proiect sunt gândite alte două zone de relaxare, una în zona blocurilor ANL și una aproape de stadion, a mai precizat primarul Leonard Achiriloaei.

 

 

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 1
  • Kosticka 6 luni

    S-a discutat intens public descpre lipsa fondurilor pentru drumuri, scoli, spitale iar primarului ii trebiue promenada….. !!! Dar in spatele sau sunt niste baieti care vor sa suga niste fonduri publice !!! RUSINE ! Sper ca DNA sa fie cu ochii pe voi …..