Ninsori slabe și ger, în această săptămână

HomeSocial

Ninsori slabe și ger, în această săptămână

Administrația Națională de Meteorologie a emis luni o informare vizând precipitații moderate cantitativ și intensificări ale vântului, pentru acest început de săptămână.

Conform meteorologilor, în intervalul luni, 10 ianuarie, ora 10 – miercuri, 12 ianuarie, ora 10, în Oltenia și sudul Banatului vor fi precipitații moderate cantitativ (15 – 25 l/mp), la început predominant sub formă de ploaie, iar din noaptea de luni spre marți (10 spre 11 ianuarie), treptat acestea se vor transforma în lapoviță și ninsoare și local se va depune strat de zăpadă. În grupele vestice ale Carpaților Meridionali și în Munții Banatului va ninge moderat, iar stratul nou de zăpadă va fi local consistent.

Precipitații slabe sub formă de lapoviță și ninsoare se vor semnala local și în restul teritoriului, îndeosebi în noaptea de luni spre marți (10 spre 11 ianuarie) și pe parcursul zilei de marți (11 ianuarie). Pe arii restrânse se va forma polei. Vântul va prezenta intensificări în est și sud și pe arii mai restrânse în zona montană și în extremitatea de vest, trecător viscolind ninsoarea.

În intervalul 11 – 14 ianuarie, vremea va deveni rece, geroasă în timpul nopților și dimineților în vestul, nordul și centrul teritoriului și pe arii mai restrânse în rest.

 

 

Comentarii

WORDPRESS: 0