Prima paginăActualitate

Ninsori și vânt puternic, până joi dimineață. Vremea devine deosebit de rece

Ninsori și vânt puternic, până joi dimineață. Vremea devine deosebit de rece

Dimensiune text

Administrația Națională de Meteorologie a emis marți o informare vizând precipitații moderate cantitativ, predominant sub formă de ninsoare, intensificări ale vântului și vreme deosebit de rece, pentru mare parte a țării, în intervalul marți, 6 aprilie, ora 21:00 – joi, 8 aprilie, ora 10:00.

Conform meteorologilor, începând din noaptea de marți spre miercuri (6/7 aprilie), în sud-vestul, centrul și nord-estul ţării, precum și în zonele montane și deluroase, vor predomina precipitațiile sub formă de ninsoare, pe alocuri moderate cantitativ (15-20 l/mp). Se va depune strat de zăpadă, local consistent îndeosebi la munte. Temporar, vântul va avea intensificări în majoritatea regiunilor, cu viteze în general de 45-55 km/h, iar la munte peste 70 km/h, spulberând zăpada.

Vremea va fi deosebit de rece pentru această perioadă în toată țara, cu temperaturi minime preponderent negative. Precipitații mixte, dar slabe cantitativ, se vor semnala pe parcursul zilei de marți (6 aprilie) și în regiunile nord-vestice. Până sâmbătă (10 aprilie) vremea se va menține deosebit de rece, iar în cursul nopților și al dimineților local se va produce brumă.

În intervalul marți, 6 aprilie, ora 23:00 – miercuri, 7 aprilie, ora 18:00 (COD GALBEN), în sudul Banatului, sudul și estul Transilvaniei, precum și în zona Carpaților Meridionali și Orientali, va ninge, local însemnat cantitativ, iar vântul va avea intensificări cu viteze de 50-60 km/h. La altitudini de peste 1.500 de metri, vor fi rafale de peste 80-90 km/h, ninsoarea va fi viscolită, zăpada spulberată și vizibilitatea redusă sub 100 de metri.

 

COMENTARII

WORDPRESS: 0