Ninsori și vânt puternic, până duminică seară. Vremea se răcește de săptămâna viitoare

HomeSocial

Ninsori și vânt puternic, până duminică seară. Vremea se răcește de săptămâna viitoare

Administrația Națională de Meteorologie a emis vineri o informare vizând ninsori moderate cantitativ, intensificări ale vântului, pentru cea mai mare parte a țării, până duminică seară.

Conform meteorologilor, în intervalul vineri, 3 februarie, ora 10 – duminică, 5 februarie, ora 18, aria ninsorilor se va extinde treptat dinspre regiunile nord-vestice și va cuprinde cea mai mare parte a țării. Local se va depune strat nou de zăpadă, care va fi mai consistent în zonele montane. Prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși pe alocuri 20 – 30 l/mp, cu precădere în jumătatea vestică a țării.

Vântul va prezenta local și temporar intensificări, cu viteze în medie de 50 – 60 km/h în majoritatea zonelor, iar la munte cu rafale de 65 – 75 km/h. Vor fi perioade în care intensificările de vânt se vor asocia cu ninsoare.

Meteorologii atrag atenția că de duminică, 5 februarie, vremea va intra într-un proces de răcire și va deveni geroasă noaptea, cu precădere în regiunile intracarpatice.

De asemenea, în intervalul vineri, 3 februarie, ora 20 – duminică, 5 februarie, ora 18 (COD GALBEN), la munte temporar va ninge și vor fi perioade în care vântul va prezenta intensificări cu rafale de 50 – 70 km/h, iar la altitudini de peste 1.800 de metri vântul va depăși 80 – 90 km/h, astfel încât va fi viscol și vizibilitate scăzută. În vestul Carpaților Meridionali se vor acumula peste 30 – 40 l/mp și se va depune strat consistent de zăpadă.

 

 

Comentarii

WORDPRESS: 0