Prima paginăSocial

Ninsori și precipitații mixte, până sâmbătă după-amiază. Vremea se răcește accentuat

Ninsori și precipitații mixte, până sâmbătă după-amiază. Vremea se răcește accentuat

Dimensiune text

Administrația Națională de Meteorologie a emis vineri o informare vizând răcire accentuată a vremii, precipitații mixte, intensificări ale vântului și ninsori viscolite la munte, pentru intervalul vineri, 5 martie, ora 14:00 – sâmbătă, 6 martie, ora 16:00.

Conform meteorologilor, în intervalul menționat, vremea se va răci accentuat, la început în nordul și nord-vestul țării, iar sâmbătă, 6 martie, și în celelalte regiuni. Vor fi precipitații, vineri, 5 martie, în nordul, vestul și centrul țării, iar sâmbătă, 6 martie, mai ales în sud. În zonele joase de relief vor fi ploi, ce se vor transforma treptat în lapoviță și ninsoare, astfel încât în Maramureș, Moldova și Transilvania vor predomina ninsorile, iar în Oltenia, Muntenia și Dobrogea vor fi precipitații mixte.

La munte vor fi mai ales ninsori și se va depune strat nou de zăpadă, iar vântul va avea intensificări cu viteze în general de 60-90 km/h, viscolind temporar zăpada. Intensificări ale vântului se vor înregistra și în restul teritoriului, cu viteze în general de 45-55 km/h și, trecător, 70 km/h.

În același interval, zonele Carpaților Orientali și din Carpații Meridionali sunt sub atenționare de tip Cod galben de ninsori moderate cantitativ și viscol. În intervalul menționat, la munte va ninge moderat cantitativ (15 – 20 l/mp) și se va depune strat nou de zăpadă, local mai consistent, la început în nordul Carpaților Orientali, apoi mai ales în Carpații de Curbură și estul Carpaților Meridionali. Vântul va avea intensificări cu viteze de 70-90 km/h, iar la peste 1.700 de metri, rafalele vor depăși 100 km/h și va fi viscol, iar vizibilitatea va fi redusă.

 

 

COMENTARII

WORDPRESS: 0