Prima paginăSocial

Ninsori, precipitații mixte, vânt puternic și polei, până duminică dimineață

Ninsori, precipitații mixte, vânt puternic și polei, până duminică dimineață

Dimensiune text

 

 

Administrația Națională de Meteorologie a prelungit vineri atenționarea emisă la începutul săptămânii, vizând ninsori, precipitații mixte, vânt puternic și polei, până duminică dimineață.

Conform meteorologilor, de vineri, 25 ianuarie, ora 12, până duminică, 27 ianuarie, ora 6, aria precipitațiilor, în general moderate cantitativ, se va extinde începând din sud-vestul țării. În regiunile sudice și sud-estice vor predomina ploile, în nordul Moldovei, Banat și Crișana, precum și la munte vor fi mai ales ninsori, iar în restul teritoriului se vor semnala precipitații mixte. Temporar vor fi depuneri de polei. Vântul va prezenta intensificări în jumătatea de sud a teritoriului, dar și pe crestele montane, unde ninsoarea va fi temporar viscolită.

De vineri, 25 ianuarie, ora 14, până sâmbătă, 26 ianuarie, ora 14 (COD GALBEN), în zona Munților Banatului, în Carpații Meridionali și Carpații de Curbură vor fi precipitații predominant sub formă de ninsoare și se vor acumula cantități de 15 – 25 l/mp și, izolat, peste 35 l/mp. În zona înaltă, stratul de zăpadă nou depus va fi consistent, iar vântul va avea intensificări cu rafale de 65 – 70 km/h, viscolind și troienind zăpada.

În regiunile sudice și sud-estice, temporar vor fi precipitații, predominant ploi, iar vântul va avea intensificări, cu rafale de 55 – 60 km/h și izolat 70 km/h.

Vor fi depuneri de polei pe arii extinse în Muntenia, local în Oltenia și în jumătatea de sud a Moldovei.

În nordul Olteniei și al Munteniei, cantitățile de apă vor fi în general de 20 – 30 l/mp, determinând topirea stratului de zăpadă.

 

 

 

COMENTARII

WORDPRESS: 0