Nemulțumiri legate de lucrările de extindere a rețelei de apă și canalizare în Ion Creangă

HomeSocial

Nemulțumiri legate de lucrările de extindere a rețelei de apă și canalizare în Ion Creangă

 

lucrari-ion-creanga-octombrie2016-7Un cititor al Ziarului de Roman ne-a trimis mai multe imagini în care se arată urmările lucrărilor de extindere a rețelei de canalizare și apă în comuna Ion Creangă. Surplusul rezultat din săparea șanțurilor este depozitat acum în fața curților, chiar și în fața școlii sau dispensarului. Autoritățile spun că ploile din ultimele zile au îngreunat situația, dar că problemele se vor remedia și, după acest disconfort, locuitorii vor avea condiții mai bune de trai.

Unul dintre locuitorii de pe strada Salcâmului din Ion Creangă ne-a transmis un email, însoțit de fotografii: „Vă rugăm să vizionați câteva fotografii despre cum depozitează Primăria Ion Creangă, împreună cu firmele care execută lucrări de canalizare și apă – aluviuni, gunoaie și pământul care este surplus din săpături pe strada Salcâmului, la o distanță de aproximativ 30-40 metri față de dispensarul uman, grădiniță, școală, stație de autobuz. Consilierul local care răspunde de acest sector nu prea mai este interesat, pentru că a avansat în funcție la Primăria Ion Creangă și, din această funcție, nu prea se mai observă lucrurile, nu prea te mai deplasezi pe jos din poartă în poartă cum se face înainte de alegerile locale pentru voturi, acuma deplasările se fac cu mașină”, ne-a spus cititorul nostru.

Primarul comunei, Petrică Prichici, recunoaște că situația este tocmai așa cum o văd și localnicii, dar dă vina pe ultimele zile ploioase. În plus, acesta spune că, la rândul său, este asaltat de telefoane de la oamenii nemulțumiți, dar nu poate face nimic pe loc și promite că situația se va remedia. Mai mult, edilul spune că, la finalul lucrărilor, starea drumurilor se va aduce la forma inițială de către firma care efectuează investiția – Hidroterm Roman.

„A plouat în trei zile continuu, înregistrându-se 109 litri pe metru pătrat. Se lucrează la doi metri adâncime, iar ce a rezultat din săparea șanțurilor nu s-a putut pune la loc, asta din cauza ploilor. Estimăm ca, până la finele săptămânii, să remediem deficiențele. Am fost în teren și am văzut cum lucrează echipele. Au făcut tot ce se poate, dar, ca la orice lucrare, mai apare și un disconfort. Sperăm ca oamenii să înțeleagă că vremea nu a fost prielnică și ca, peste un an, când lucrările se vor termina în Ion Creangă, Recea și Izvoare, să se bucure de investiție”, ne-a declarat primarul Petrică Prichici.

Lucrările se ridică la 21 milioane de lei, bani accesați de administrația locală din Ion Creangă de la Ministerul Dezvoltării, și vizează realizarea rețelei de apă și canal în trei localități din comună, inclusiv realizarea unei stații de epurare pentru apa uzată.

lucrari-ion-creanga-octombrie2016-1

lucrari-ion-creanga-octombrie2016-2

lucrari-ion-creanga-octombrie2016-3

lucrari-ion-creanga-octombrie2016-4

lucrari-ion-creanga-octombrie2016-5

lucrari-ion-creanga-octombrie2016-6

 

 

Comentarii

WORDPRESS: 0