Prima paginăActualitateRoman

Nemțenii sunt datori vânduți la bănci

Dimensiune text

Din luna aprilie până în luna mai 2015, datoriile nemţenilor la bănci au mai crescut cu 46 de milioane de lei. 

O statistică a Băncii Naţionale Române, realizată la sfârşitul lunii mai, arată că locuitorii din Neamţ au credite în lei şi în valută care însumează 2.212 milioane de lei. Suma se află în creştere faţă de luna aprilie, când valoarea creditelor era de 2.166 milioane de lei.

Această statistică, realizată pe baza informaţiilor furnizate de bănci persoane juridice române, de sucursalele băncilor străine în România, de băncile de economisire şi creditare în domeniul locativ şi de Banca Centrală Cooperatistă CreditCoop, arată că cei aproximativ 470.000 de locuitori din judeţul Neamţ aveau la bănci, împreună, la sfârşitul lunii mai, credite în lei de 1.203 milioane de lei şi în valută în valoare echivalentă cu 1.009 milioane de lei.

Citește și:   149 de cazuri noi de infecție COVID-19 în Neamț, 7.095 la nivel național

Din creditele în lei, 660,5 milioane au fost împrumutate de societăţi nefinanciare din judeţ, 423 de milioane sunt credite de consum ale populaţiei, 93 de milioane de lei reprezintă creditele pentru locuinţe şi 8 milioane de lei au fost împrumutate de nemţeni pentru ale scopuri.

Creditele pentru consum includ creditele acordate gospodăriilor populaţiei pentru finanţarea în special a consumului personal de bunuri şi servicii.

Creditele pentru locuinţe includ creditele acordate gospodăriilor populaţiei în scopul investirii în locuinţe pentru utilizare proprie sau pentru închiriere, inclusiv în scopul construirii sau în scopul renovării locuinţelor. Acestea cuprind credite garantate cu proprietăţi rezidenţiale care sunt folosite în scopul achiziţionării de locuinţe, precum şi alte credite pentru achiziţionarea de locuinţe efectuate pe baza unei garanţii personale sau a altor forme de active.

Partajează articolul
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

COMENTARII

WORDPRESS: 0