Prima paginăActualitateNeamt

Nemțenii preferă să locuiască în mediul rural

Dimensiune text

Din cele peste 2.700 de locuinţe care se construiesc în judeţ, peste 2.200 sunt în mediul rural.

Instabilitatea locului de muncă, veniturile mici şi costurile de întreţinere au tăiat din elanul nemţenilor de a construi locuinţe.

În primele cinci luni ale anului, Primăria Roman a eliberat autorizaţii de construcţie către 16 solicitanţi, dar unii dintre aceştia îşi dărâmau fosta locuinţă şi construiau una nouă, pe acelaşi teren.

Numărul caselor noi ridicate a scăzut şi la nivel judeţean. Potrivit datelor furnizate de către Direcţia Regională de Statistică Neamţ, la ultima centralizare, numărul autorizaţiilor de construire pentru clădiri rezidenţiale, eliberate în luna aprilie 2015, a fost de 41, cu 31 mai mic decât numărul autorizaţiilor eliberate în luna martie 2015, şi cu 27 mai mic decât în luna aprilie 2014. Tot în luna aprilie au fost eliberate 68 de autorizaţii de construire pentru clădiri rezidenţiale, cu 41 mai puţine în comparaţie cu aceeaşi perioadă a anului trecut.

În primele trei luni ale anului, au fost terminate de construit 140 de locuinţe, toate fiind executate din fondurile populaţiei.

Din aceleaşi date rezultă că nemţenii preferă, în continuare, să îşi ridice case la ţară. Astfel, din cele 140 locuinţe terminate în primele patru luni ale anului, doar 22 sunt în mediul urban.

La sfârşitul primul trimestru al anului se aflau în curs de execuţie 2.762 de locuinţe, din care doar 465 în mediul urban şi 2.297 în mediul rural.

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 0