Prima paginăActualitate

Nemțenii au nevoie de ajutor guvernamental

Dimensiune text

Inundațiile au făcut ravagii în mai multe zone din Neamț. Pentru a-i ajuta pe sinistrați, Guvernul ar trebui să repartizeze pentru județul nostru peste cinci milioane de lei.

 

În cîteva săptămîni, ploile au făcut pagube de peste cinci milioane de lei. Conform bilanțului  realizat de Comitetul Județean pentru Situații de Urgență (CJSU) Neamț, ploile din ultimele săptămîni din mai și primele săptămîni din luna iunie au cauzat distrugeri care însumează 5.115.555 lei. Săptămîna trecută, prefectul județului Neamț a fost în comuna Borca, localitatea cea mai recent afectată de inundații. Ulterior, membrii CJSU Neamț s-au întîlnit în cadrul unei ședințe extraordinare. În cadrul reuniunii, Ion Păvăleanu, directorul Serviciului de Gospodărire a Apelor Neamț, a prezentat o informare cu privire la fenomenele hidro-meteorologice periculoase produse în perioada mai – iunie. Inspectorul șef al Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Neamț, colonel Ioan Nițică, a prezentat lista cu lucrările ce trebuie efectuate pentru înlăturarea efectelor situațiilor de urgență generate de fenomenele de urgență, pentru care se propune solicitarea sprijinului Guvernului României. În cadrul ședinței a fost analizată și propunerea de acordare a unor ajutoare umanitare pentru populația din județul Neamț afectată de fenomenele hidro-meteorologice periculoase. Astfel, Prefectura va utiliza sumele donate de cetățeni în contul umanitar deschis la nivelul instituției. Ajutoarele umanitare vor fi distribuite populației afectate, prin grija ISU Neamț, pe baza unei anchete sociale.

Am intrat în toate casele și am vorbit cu fiecare persoană în parte, am fost profund impresionat de acest dezastru și de poveștile tragice ale acestor oameni năpăstuiți. Trebuie ca, împreună, să găsim soluții pentru a-i ajuta. În cursul zilei de vineri, am transmis Guvernului României o solicitare de sprijin în valoare totală de 5.115.555 lei„, a afirmat prefectul Ilie Dumitru Haralambie Mitea.

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 0