HomeActualitateNeamt

Neamţul şi Harghita au interese comune

A fost semnat un acord de asociere între judeţele Neamţ şi Harghita, parteneri în viitoare proiecte care se vor implementa pentru dezvoltarea intereselor economico-sociale comune.

Un acord de asociere între judeţele Harghita şi Neamţ, în scopul dezvoltării economico-sociale a acestora, a fost semnat, luni, într-un cadru festiv, în localitatea harghiteană Valea Rece, de către reprezentanţii celor două judeţe. Acordul de asociere, aprobat de cele două consilii judeţene, a fost semnat de preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Neamţ, Culiţă Tărâţă, şi preşedintele CJ Harghita, Borboly Csaba.

La semnarea acordului, preşedintele CJ Neamţ a declarat că are încredere că rezultatele obţinute în urma colaborării vor fi benefice, în sprijinul oamenilor. „Dacă vom rezolva, pentru aceste comune, infrastructura, problema apei şi a canalizării, a drumurilor comunale şi judeţene, la Lacu Roşu problema iluminării Cheilor Bicazului, vom spune că am făcut şi noi ceva. Că dacă o să stăm, o să ne criticăm şi o să ne arătăm cu degetul, nu o să avem progres nici unii, nici alţii”, a spus Culiţă Tărâţă. „Vrem să fim buni vecini şi buni prieteni. Trebuie să arătăm că şi românii, şi maghiarii pot şi vor să trăiască în prietenie. Cred că suntem de acord cu toţii că primul obiectiv trebuie să fie DJ 127A, care ne leagă. Acest drum, porţiunea judeţului Harghita, nu este asfaltat pe 10,5 kilometri, pentru care trebuie să găsim soluţii tehnice cum să-l modernizăm, iar de partea din Neamţ trebuie să vă ocupaţi dumneavostră. Cred că este un lucru primordial, care este aşteptat de locuitorii din ambele judeţe”, a declarat Borboly Csaba.

Din delegaţia judeţului Neamţ a făcut parte un număr însemnat de consilieri judeţeni, precum şi subprefectul judeţului, Gheorghe Niculae, iar din partea judeţului Harghita au fost prezenţi consilieri judeţeni, primarii comunelor din zonă şi senatorul UDMR Tanczos Barna.

Comentarii

WORDPRESS: 0