Neamţul nu mai are subprefect. Gheorghe Neculae pleacă mulţumit

HomeActualitate

Neamţul nu mai are subprefect. Gheorghe Neculae pleacă mulţumit

 

subprefect Gheorghe NeculaeDoi ani şi aproape trei luni a rezistat subprefectul judeţului Neamţ, Gheorghe Neculae, în funcţie. Guvernul condus de Dacian Julien Cioloş a decis încetarea exercitării, cu caracter temporar, prin detaşare, a funcţiei publice de subprefect al judeţului Neamţ de către Gheorghe Neculae, decizie care a fost publicată în Monitorul Oficial de miercuri, 29 iunie.

Mai oficial sau mai puţin oficial, vestea schimbării a fost anunţată întâi în presă. Aşa cum îi stă în fire, ex-subprefectul Gheorghe Neculai a fost foarte tranşant în declaraţii: „Hotărârea de Guvern spune tot. Aşa cum venim, aşa plecăm, nu ne întreabă nimeni de sănătate. Sunt foarte mulţumit de activitatea mea, am avut o colaborare fantastică”.

Guvernul aprobase, pe 9 aprilie 2014, numirea lui Gheorghe Neculae pe funcţia de subprefect al judeţului Neamţ, în locul lui Vlad Angheluţă, care era, din data de 11 martie 2014, prefectul judeţului, după care şi acesta a fost înlocuit, în primăvară, de actualul prefect Niculina Dobrilă.

Numirea unui nou subprefect este apanajul Guvernului şi nu există  un termen limită până când trebuie luată o decizie, cum, de exemplu, în Bacău, funcţia de subprefect a fost ocupată, tot prin decizia din 29 iunie, abia acum, după  o „pauză” de trei luni, de Sorin-Gabriel Ailenei.

 

Comentarii

WORDPRESS: 0