Neamţul, locul 15 la numărul de decese din accidente rutiere

Neamţul, locul 15 la numărul de decese din accidente rutiere

Dimensiune text

 

accidente30Discuţiile din ultimele zile pe tema incompetenţei Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR) cu privire la infrastructura rutieră sunt un bun motiv pentru a reaminti numărul accidentelor rutiere. Judeţul Neamţ ocupă locul 15 pe ţară la numărul de decese cauzate de accidentele de maşină.

Cele mai „sigure” judeţe sunt Covasna, Satu Mare, Tulcea şi Sălaj, iar cele mai multe accidente sunt produse în Bucureşti, Constanţa, Prahova şi Braşov. Anual, din cauza accidentelor rutiere, mor în România circa 1.800 de oameni.

Conform datelor Institutului Naţional de Statistică (INS), numărul de decese în urma accidentelor rutiere, în ultimii 15 ani, atinge cifra de o mie pentru judeţul Neamţ, în timp ce în Bucureşti – depăşeşte 1.500. În Covasna, în schimb, numărul deceselor din accidente se apropie de 300.

Fostul director general al CNADNR, Mihai Basulescu, a organizat luni o conferinţă de presă, în care a spus că mai toate drumurile din România au probleme: „Evident că, pentru şoferi, este periculos. Există riscul de accidente, există riscul să mergi cu maşina pe un drum perfect şi să te trezeşti cu maşina în groapă”.

Tot conform datelor INS, numărul accidentelor înregistrate anul trecut a fost în Neamţ de peste 600. În 2015, conform IPJ Neamţ, în judeţ au avut loc 284 de accidente de circulaţie grave, soldate cu 50 persoane decedate, 277 răniţi grav şi 93 răniţi uşor, principalele cauze ale accidentelor rutiere fiind: traversarea neregulamentară a pietonilor, viteza neadaptată la condiţiile de drum şi abaterile bicicliştilor. În ultimii 15 ani, conform INS, în judeţul nostru s-au înregistrat 6.303 accidente în care au fost rănite persoane, ceea ce ar însemna o medie de peste 400 de accidente pe an.

 COMENTARII

WORDPRESS: 0