Prima paginăSocial

Navetistă premiantă, visează să învîrtă banii pe degete

Dimensiune text

Alina Arcana, elevă la Colegiul Tehnic „Miron Costin”, crede că meseria de contabil o va ajuta să reușească în viață.

 

Societatea Marsat Roman, prin managerul Vasile Balcan, susține performanța școlară și interesul tinerilor pentru o carieră de succes, prin acordarea a șase burse școlare al căror cuantum este de 15.000 de lei pentru fiecare an școlar, începînd cu luna martie 2012. Bursele lunare, pe perioada completării studiilor,  sînt condiționate de menținerea sau depășirea performanțelor  școlare ce-i recomandă pe bursieri ca viitori specialiști ce vor contribui la prosperitatea și renumele comunității.

 

Alina Arcana are 17 ani și este elevă în clasa a XI-a la Colegiul Tehnic „Miron Costin”. Mai are acasă patru frați, face în fiecare zi naveta de la Rotunda și vrea să devină contabilă, convinsă fiind că aceasta este o meserie care să o scoată din nevoi, indiferent dacă societatea trece prin perioade de criză sau de prosperitate economică.

Pînă să fie contabil cu acte în regulă, Alina și-a exersat calitățile la olimpiadele și concursurile școlare de specialitate, obținînd, în acest an, locul II la faza locală și calificarea la etapa județeană a concursului. Alina nu este interesată doar de disciplinele de specialitate.
Alina este o obișnuită a concursurilor și olimpiadelor școlare, obținînd rezultate meritorii la fazele locale ale olimpiadelor de limba franceză și engleză. De asemenea, a participat la Concursul Național «Ștefan Procopiu» și la sesiunea de referate și comunicări pentru elevii din învățămîntul tehnic organizată de Grupul Școlar «Ștefan Procopiu» din Iași„, a spus profesoara Elena Varzaru, care îi este dirigintă, adăugînd că, în anii de liceu de pînă acum, a avut doar media generală peste 9 și doar media 10 la purtare.

Alina nu este apreciată doar de profesori. Colegii ei au desemnat-o șefa clasei, dovadă a faptului că este iubită și apreciată de aceștia.

COMENTARII

WORDPRESS: 0