Prima paginăEducatie

Navetistă din județul Bacău, manager în turism

Dimensiune text

Roxana Goșman face în fiecare zi naveta de la Hîrlești. Ea își dorește să facă o facultate în turism, domeniu pentru care se pregătește în liceu.

 

 

Societatea Marsat Roman, prin managerul Vasile Balcan, susține performanța școlară și interesul tinerilor pentru o carieră de succes, prin acordarea a șase burse școlare al căror cuantum este de 15.000 de lei pentru fiecare an școlar, începînd cu luna martie 2012. Bursele lunare, pe perioada completării studiilor,  sînt condiționate de menținerea sau depășirea performanțelor  școlare ce-i recomandă pe bursieri ca viitori specialiști ce vor contribui la prosperitatea și renumele comunității.

 

 

Roxana Goșman este elevă în clasa a X-a la Colegiul Tehnic „Miron Costin”, profilul turism și alimentație publică. În fiecare zi, face naveta de la Hîrlești, județul Bacău, și, deși nu și-a propus niciodată ca scop în viață să fie premiantă, a terminat clasa a IX-a cu media 9,55. Nu i-a fost prea greu, pentru că a făcut lucrul pe care îl știe cel mai bine și pe care știe că poate conta întotdeauna atunci cînd vine vorba de viața și de viitorul ei: să muncească.

Roxanei nu i se pare anormal că trebuie să se trezească cu noaptea în cap ca să prindă mașina cu care ajunge la școală și nici faptul că, atunci cînd se termină cursurile, dacă îi mai rămîne o jumătate de oră pînă la autobuz, nu merge să se plimbe prin oraș și nici nu pierde timpul în autogară. Rămîne singură în sala de clasă și, pînă la ora la care se urcă din nou în mașină, își face conștiincioasă măcar o parte din temele de a doua zi.
„Îmi doresc foarte mult să pot face o facultate, mi-aș dori chiar una în domeniul turismului, pentru că îmi place ceea ce fac acum la școală. Știu că și pe locurile la buget mi-ar fi foarte greu să studiez la zi, dar îmi doresc foarte mult să fac în viață meseria care mi-ar place„, a spus Roxana.

Nici unul dintre părinții Roxanei nu este angajat, ei ocupîndu-se de gospodăria pe care o au în Hîrlești. Roxana mai are un frate mai mic, în clasa a VI-a, navetist și el, pentru că în sat nu există școală decît pentru clasele mici.

COMENTARII

WORDPRESS: 0