Prima paginăSanatate

Natalitatea, în creștere pentru prima dată în ultimii ani

Dimensiune text

După ce, în ultimii ani, în județul Neamț, statisticile au consemnat numai scăderi îngrijorătoare ale natalității, specialiștii vin, acum, cu vești bune. Pentru prima dată, natalitatea este în creștere, mortalitatea scade, iar numărul cazurilor noi de cancer s-a redus simțitor.

 

Astfel, potrivit unei statistici întocmite de către Direcția de Sănătate Publică Neamț, în primele cinci luni ale acestui an, în zona Romanului s-au înregistrat 575 de nașteri, în creștere cu 15 față de aceeași perioadă a anului trecut. Dacă în primele cinci luni ale anului trecut se înregistrau 907 de decese, anul acesta numărul lor a ajuns la 886. Din păcate, tot în primele cinci luni ale acestui an s-au înregistrat și patru decese la copii cu vîrste de pînă la un an.

Chiar dacă este în scădere, numărul celor care sînt depistați cu sifilis se menține destul de ridicat. Dacă anul trecut, în evidențele medicilor se înregistrau 24 de cazuri noi de sifilis, anul acesta, în primele cinci luni s-au înregistrat 15 cazuri noi numai în zona Romanului, dintr-un total de 29 de cazuri la nivelul întregului județ. Și TBC-ul bate în retragere, anul acesta înregistrîndu-se 62 de cazuri noi, cu cinci mai puține față de anul trecut. În ceea ce privește hepatita, dacă anul trecut s-au înregistrat două cazuri noi, în primele cinci luni ale acestui an s-au înregistrat șase noi cazuri. O scădere simțitoare s-a înregistrat în ceea ce privește numărul cazurilor noi de cancer. Astfel, dacă în primele cinci luni ale anului trecut se înregistrau 261 de cazuri noi, anul acesta numărul lor s-a redus la 198.

COMENTARII

WORDPRESS: 0