HomeRoman

Mustrare scrisă pentru că a protestat în concediul medical

Agentul de poliție Ioan Cănărău a primit mustrare scrisă din partea conducerii IPJ Neamț pentru că a protestat în timpul concediului medical. Ioan Cănărău va contesta decizia conducerii IPJ la IGPR.

 

Vicepreședintele Sindicatului Național al Agenților de Poliție (SNAP) din România, agentul de poliție Ioan Cănărău, a primit mustrare scrisă din partea conducerii Inspectoratului de Poliție al Județului (IPJ) Neamț. Pe data de 11 iulie, în fața sediului IPJ Neamț, cîteva zeci de polițiști din județ, dar și reprezentanți de la centru ai SNAP, au protestat împotriva deciziei IPJ Neamț de a reduce opt posturi de agenți de siguranță publică. Cel care a organizat protestul a fost agentul Ioan Cănărău, președinte al SNAP Neamț.

Cu cîteva zile înainte de protest, agentul Ioan Cănărău a intrat în concediu medical. Doar că, în ziua protestului, Ioan Cănărău a participat activ la miting, fiind prezent în fața sediului IPJ, împreună cu colegii săi. Pentru că în timpul concediului medical, în loc să stea acasă și să se îngrijească de problemele de sănătate, Cănărău a protestat în fața IPJ, conducerea a dispus cercetarea disciplinară a liderului SNAP. La sfîrșitul lunii decembrie, după finalizarea cercetării disciplinare, s-a luat măsura mustrării scrise a lui Ioan Cănărău.

Agentul de poliție consideră că i s-a făcut o nedreptate și, prin urmare, a spus că va contesta la Inspectoratul Genral al Poliției Române pedeapsa primită.

Agentul Ioan Cănărău a mai intrat în conflict și cu conducerea Poliției Roman, după ce i-a fost respinsă cererea de a protesta în parcarea din fața sediului Poliției. Pentru că legea nu era de partea lui, vicepreședintele SNAP a renunțat la intenția de a protesta. Mitingul pe care voia să-l organizeze în fața Poliției Roman era pentru a obține un sediu în care SNAP Neamț să-și desfășoare activitatea.

Comentarii

WORDPRESS: 0