HomeSocial

„Muşatinii” au oferit o seară minunată bunicilor

Romanvodiştii de la Asociaţia de voluntari „Muşatinii” i-au invitat pe bunici la restaurantul „Casa Veche”. La reuşita evenimentului au participat, alături de voluntarii Muşatini, alţi elevi romanvodişti şi binefăcători din comunitate.

Liceenii de la Asociaţia de voluntari „Muşatinii”, din cadrul Colegiului Naţional „Roman-Vodă”, coordonată de profesorul Ovidiu Albert, au făcut o bucurie pensionarilor din Centrul Rezidenţial „Casa Bunicilor”. Aţiunea face parte dintr-un proiect iniţiat de Asociaţia „Muşatinii”, care se derulează de la începutul acestui an şcolar, şi a avut loc joi, 18 decembrie. Pentru reuşita ei, liceenii au recurs la o stratagemă.

batran 2„Nouă pensionari care fac parte din grupul vocal religios creat în centrul nostru au fost chemaţi la Colegiul Naţional «Roman-Vodă», pentru a susţine un concert de colinde. La finalul întâlnirii, elevii i-au invitat pe bătrâni la restaurantul «Casa Veche», pentru a lua cina. Tinerii au mai avut o supriză pentru pensionari. Ei au interpretat în faţa bunicilor cântece şi colinde, vocal şi instrumental, la chitară şi flaut”, a spus Radu Vătavu, directorul Centrul Rezidenţial „Casa Bunicilor”.

„Evenimentul a fost rezultatul unei munci de echipă, la care şi-au dat concursul voluntarii Muşatini, alţi elevi romanvodişti şi binefăcători din comunitate. Bucuria bunicilor a fost enormă şi suntem recunoscători tuturor celor care au contribuit la organizarea evenimentului”, a spus profesorul Ovidiu Albert.

Prima acţiune a proiectului a fost organizată în luna septembrie, când liceenii au mers la centru, au stat de vorbă cu pensionarii şi le-au oferit dulciuri. Elevii s-au ataşat de vârstnici şi îi iubesc la fel de mult ca pe bunicii lor. Proiectul şi-a propus vizitarea şi cunoaşterea unor aspecte din viaţa bătrânilor care trăiesc în Centrul Rezidenţial „Casa Bunicilor” şi stabilirea unei punţi de legătură între generaţii. Tinerii au promis că vor continua aceste acţiuni şi s-au ţinut de cuvânt.

Comentarii

WORDPRESS: 0