Prima paginăSocial

„Muşatinii” aduc mângâiere bătrânilor din „Casa Bunicilor”

Dimensiune text

Liceenii de la Asociaţia de voluntari „Muşatinii”, din cadrul Colegiului Naţional „Roman-Vodă”, au ales să-şi petreacă timpul liber în Centrul Rezidenţial „Casa Bunicilor” din Roman, unde sunt instituţionalizate persoane vârstnice şi singure.

În fiecare sfârşit de săptămână, tinerii merg la Centrul Rezidenţial şi socializează cu pensionarii. „Am iniţiat un proiect care îşi propune vizitarea şi cunoaşterea unor aspecte din viaţa pensionarilor care trăiesc în Centrul Rezidenţial «Casa Bunicilor»  şi stabilirea unei punţi de legătură între generaţii. Prima acţiune a fost organizată sâmbăta trecută. Am stat de vorbă cu pensionarii şi le-am oferit dulciuri. Elevii s-au ataşat de pensionari şi îi iubesc la fel de mult ca pe bunicii lor. Vom continua aceste acţiuni până la sărbătorile de Crăciun, când avem un program special”, a spus profesorul Ovidiu Albert, coordonatorul Asociaţiei „Muşatinii”.

Romanvodiştii speră ca şi alţi tineri să le urmeze exemplul, deoarece socializarea face mai mult decât orice medicament luat de bătrâni.

Partajează articolul
Articol mai vechi

COMENTARII

WORDPRESS: 0