Municipiul Roman s-a înfrățit oficial cu orașul grec Samothraki

HomeSocial

Municipiul Roman s-a înfrățit oficial cu orașul grec Samothraki

Municipiul Roman a început o nouă relație de prietenie și colaborare cu Samothraki, un important oraș-insulă din Marea Egee, au anunțat reprezentanții Primăriei Roman. În perioada sărbătorilor pascale, primarul Leonard Achiriloaei a fost prezent în localitatea Samothraki, din Grecia, acolo unde a semnat pactul de înfrățire între municipiul Roman și acest oraș insular. A fost ultimul demers în vederea stabilirii unei relații oficiale cu această comunitate, după ce, în luna noiembrie a anului trecut, a fost semnat între cele două părți, la București, pactul de amiciție premergător.

„La acest moment cu o deosebită încărcătură emoțională, important din punct de vedere al relațiilor bilaterale, alături de mine s-au aflat domnul deputat Laurențiu Dan Leoreanu și domnul Dan Dimitriu – președintele Uniunii Elene din municipiul Roman, cărora țin să le mulțumesc într-un mod deosebit. De asemenea, îi mulțumesc domnului Nikolaos Galatoumos – primarul localității Samothraki, doamnei Sonia Vasiliadou – preşedinte al Consiliului Municipal din Samothraki și întregii echipe pentru ospitalitatea și experiența trăită. Această înfrățire nu este doar o formalitate, ci este un pas concret pentru consolidarea relațiilor dintre cele două orașe și, de asemenea, un pas important pentru a dezvolta și consolida relațiile dintre țările noastre. Este o rampă de lansare a unor oportunități de colaborare, de schimb de experiențe și de dezvoltare a turismului și a economiei”, a afirmat cu acest prilej primarul municipiului Roman, Leonard Achiriloaei.

 

 

 

Comentarii

WORDPRESS: 1
  • alex 1 an ago

    Ne aduce ceva infratirea asta???Culmea,chiar de sarbatorile pascale vizita,sau vacanta…Din delegatia de la Roman au facut parte si sotiile???Cine plateste deplasarea,Primaria Roman???