Prima paginăSocial

Municipiul Roman, premiat din nou la Gala Asociației Municipiilor din România

Municipiul Roman, premiat din nou la Gala Asociației Municipiilor din România

Dimensiune text

 

 

Luni, 12 noiembrie, a avut loc, la București, Adunarea Generală a Asociației Municipiilor din România (AMR), for din care face parte și municipiul Roman, fiind reprezentat la lucrările Adunării Generale de primarul Lucian Micu. Evenimentul a marcat o premieră, la ședință luând parte, la invitația AMR, președintele României, Klaus Iohannis.

În cadrul Adunării Generale a AMR s-au adus în discuție proiectele macro privind dezvoltarea infrastructurii rutiere, prin extinderea sau crearea de drumuri expres sau autostrăzi, în ideea stabilirii și derulării demersurilor pe care municipiile le pot face pentru a impulsiona aceste acțiuni la nivel central. Alte teme dezbătute au vizat politicile fiscale.

Președintele României a vorbit în fața primarilor de municipii și despre temele cheie, pe care AMR le consideră, la rândul său prioritare și pentru care se implică activ: descentralizare, politici fiscale, transparență. În egală măsură, Președintele României a punctat două momente esențiale ce urmează pentru România, Centenarul și preluarea de către țara noastră a Președinției Consiliului Uniunii Europene.

„Există o șansă enormă pentru România. Această șansă sunteți dumneavoastră și colegele și colegii primari din celelalte unități administrativ-teritoriale. România se transformă, iar dumneavoastră trebuie să fiți partea care induce schimbări pe care le resimte cetățeanul imediat și direct. Cunosc realizările din multe municipii pe care le reprezentați aici și pot să vă spun că sunt impresionante. Lucrurile se mișcă. Lucrurile se mișcă foarte repede și foarte bine. Oricât de bun ar fi un primar, el nu este singur în spațiul politic românesc, ci trebuie să se relaționeze, să interacționeze cu alți primari, cu alte comunități, cu consilierii locali, cu cei de la județ, dar de obicei și cu cei de la centru. Și aici, cel puțin așa a fost pe vremuri, nu cred că s-au schimbat multe, apar cele mai mari nemulțumiri. Primarii vor să se miște, guvernele de regulă sunt mai reticente. Această reticență este de multe ori frustrantă, și vă asigur că nu numai pentru dumneavoastră, și pentru mine, și, cel mai grav, pentru români”, a declarat președintele Klaus Iohannis.

„Asociația Municipiilor din România are marele avantaj că reușește să ne unească pentru a ne atinge obiectivele în ceea ce ține de administrația locală, de proiecte și de programe necesare și utile. Cu toții suntem primari și conlucrăm pentru binele comunităților noastre. AMR nu face politică. Noi respectăm toate instituțiile statului și ne concentrăm pe ceea ce avem noi de făcut. Mă bucură prezența domnului președinte și mă bucură să știu că avem acest sprirjin. Fiindcă avem nevoie de asta, în toate demersurile noastre.” a punctat președintele AMR, Robert Sorin Negoiță, primarul Sectorului 3 al Capitalei.

Citește și:   52 de elevi și 13 angajați din învățământ cu infecție COVID-19, 31 de clase în sistem online în județul Neamț

Adunarea Generală a AMR a fost urmată, luni seară, de cea de-a doua ediție a Galei AMR, desfăşurată la Ateneul Român sub Înaltul Patronaj al Preşedintelui României, Klaus Iohannis. Gala AMR își propune premierea performanţei în zece domenii de interes pentru administraţia locală: educație, sănătate, transport, iluminat public, sisteme de încălzire, promovarea și susținerea antreprenoriatului, amenajarea de spații verzi, parcuri și locuri de joacă, promovarea turismului, digitalizare, transparență. Dacă anul trecut Romanul a fost premiat pentru excelența în transparență, la această ediție municipiul nostru a primit un premiu special, dedicat Centenarului.

„Sunt onorat că, pentru al doilea an consecutiv, numele Romanului a fost pronunțat în cadrul Galei Asociației Municipiilor din România, acolo unde am fost nominalizați la două categorii și am obținut un premiu special, dedicat Centenarului. Romanul este un oraș care își respectă înaintașii și știe să pună în valoare personalitățile care au promovat cultura și identitatea noastră la nivel național și chiar pe întreg mapamondul. Mă bucur că acest lucru a fost recunoscut și sunt mândru că, împreună, reușim să facem din Roman un oraș în plină dezvoltare. Premiul primit nu este al meu, ci el aparține celor care cred că, prin muncă și devotament, pot transpune ideile în proiecte pentru Roman. Le mulțumesc colegilor din Primărie care fac acest lucru posibil, care mi-au fost și îmi sunt alături în tot ceea ce vrem să facem bine pentru romașcani”, a declarat primarul Lucian Micu.

Asociaţia Municipiilor din România a fost înfiinţată în anul 1990 și include toate cele 103 municipii din România, precum şi cele șase sectoare ale municipiului Bucureşti.

 

 

 

foto: facebook, AMR – Asociatia Municipiilor din Romania, Lucian Micu, presidency.ro .

 

 

 

Partajează articolul
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

COMENTARII

WORDPRESS: 0